2018 Voerzio Martini, Barbera d´Alba Ciabot della Luna, Piemonte, Italien

2018 Voerzio Martini, Barbera d´Alba Ciabot della Luna, Piemonte, ItalienMed næste vin bliver vi i Piemonte, for det er nemlig en 2018 Barbera d´Alba Ciabot della Luna fra vinhuset Voerzio Martini, der ligger i den nordlige del af La Morra med naboer som Andrea Oberto og Roberto Voerzio.

Voerzio Martini er grundlagt i 2012 og drives af Mirko og Federica Martini … et ungt tvillingpar. Det var deres far Piero Martini, som købte vingården til sine børn af Gianni Voerzio, som ikke havde nogle arvinger og ville gerne se sin vingård blive drevet videre.

Gianni Voerzia havde tidligere drevet vingården sammen med sin broder Roberto, men de havde i 1986 besluttet af dele vingården op i to, da de hver især havde egne idéer til deres vine. Roberto Voerzio, er vel i dag én af de mest hypede producenter i Barolo området og hans vine koster spidsen af en jetjager.

I øvrigt driver Robertos nevø Alberto Voerzia også en vingård omkring 800 meter fra Mirko og Federica Martini. Så Voerzio navnet er således berømt i Barolo, som derfor var det også meget naturligt, at Martini tog den tidligere ejers navn med sig, da de overtog vingården og derfor hedder vinhuset i dag Voerzio Martini.

I de første år hjalp Gianni Voerzio de unge mennesker som en slags konsulent, men siden 2015 har Mirko og Federica Martini selv stået for driften og produktionen af vinene.

Voerzio Martini har samlet 12 hektar vinmarker, og de bedste marker er markerne La Serra, Cerequio og Boiolo … de to første marker, som også er grundstenen i produktionen hos Roberto Voerzio. Parcellen på Cerequio blev dog først købt i 2018.

Her smager vi husets Barbera d´Alba Ciabot della Luna, hvor druerne kommer fra Voerzio Martinis lille parcel på Ciabot della Luna marken i 470 meters højde. Ciabot della Luna ligger med en sydvendt eksponering … perfekt for solen og Barbera stokkene på marken er plantet i 1978.

Vinen er gæret på rustfrie ståltanke med fermentering over 14-15 dage efterfulgt af en malolaktisk gæring og lagret 12 måneder på en blanding af store gamle træfade og nye barriques. Derefter samles vinen så i ståltanke igen og lagrer der i 2 måneder inden aftapning sker på flaske. Der produceres årligt 10.000 flasker af denne fine enkeltmarks Barbera, som jeg også tidligere har smagt i den forgående årgang.

I næsen er det en krydret, mørk og tør vin, hvor frugten er kirsebær, brombær, blommer suppleret med peber, en mørk balsamisk syre og meget svage noter fra faglageringen med vanilje, blæk, kul og samlet er næsen lidt brovten opstopperagtig med den krydrede tørhed helt fremme i aromaerne.

Som med 2017’eren er vinen i munden langt mere frisk end duften ellers indikerer. Der er vild stor saftighed, mellemrød og mellemsød frugt, men syreindholdet virker lavere end hos 2017’eren. Det er en total drikkevenlig vin med et elegant snit, ingen tanniner værd at snakke om, men med stor friskhed, et glad ansigt og lethed.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 229 kr., mens prisen ved køb af 3 flasker er 179 kr.

Vinanmeldelse 5/7