2017 La Ca’ Növa, Barbaresco Montestefano, Piemonte, Italien

2017 La Ca’ Növa, Barbaresco Montestefano, Piemonte, ItalienDe to næste vine fra Azienda Agricola La Ca’ Növa er begge vaskeægte Barbaresco vine og den første er denne 2017 Barbaresco Montestefano,

Barbaresco Montestefano er lavet med druer fra omkring 40 år gamle vinstokke på marken Montestefano i 270 meters højde med en undergrund af kalkholdig jord og sand.

Vinen er lavet med med spontangæring og 22 dages maceration og gæring i store ståltanke med overpumpning 3-4 gange dagligt. Efter endt fermentering er vinen lagret 24 måneder i store, gamle 3.000 liters fade, altså helt som de bedste traditionalister. Der tilsættes så lav dosis af svovl som muligt og selvfølgelig ingen filtrering inden aftapning. Der laves årligt 6.500 flasker af vinen.

Sjovt nok har vinen lidt samme lyse og småbrunlige farve i glasset, som sidst jeg smagte vinen i en årgang 2015 og duftmæssigt er der også masser af klassiske Nebbiolo dyder … violer, roser, læder, lidt lakrids, tjære, tobak … kirsebær, blommer, mentol, salvie, blomster samt en lidt moden varme, svag sødme og imødekommenhed.

Smagen er lys, tør og præcis … meget let, ren, tør og nærmest mineralsk med sten, tør jord og så nogle ret stramme tanniner, som udtørrer munden med syre og bitterstoffer. Frugten er vel mest ribs, hindbær, rabarber med stor friskhed. Det en frugtrigt, stram, moden spillevende vin, som bare smager vildt godt. Dermed hoster Houlberg op med 5,5 syrerige fingre med stor pil op.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 194 kr. Det er sgu vildt, at man kan få sådan en Barbaresco til under to hundrede kroner 🙂

Vinanmeldelse 5,5/7