2018 Ada Nada, Langhe Nebbiolo Serena, Piemonte, Italien

2018 Ada Nada, Langhe Nebbiolo Serena, Piemonte, ItalienNæste Langhe Nebbiolo kommer fra Azienda Vitivinicola e Agriturismo Ada Nada … et lille familieforetagende, der ligger på Località Rombone i Treiso tæt på Alba. Vinen har de kaldt Langhe Nebbiolo Serena.

Ada Nada er grundlagt i 1919 af Carlo Nada, men i dag drives af 4. generation i form af Anna Lisa Nada og hendes mand Elvio. Anna Lisa overtog drifts af gården i 2012, da hendes far Gian Carlo Nada desværre døde i en ung alder.

Det er nu imidlertid Anna Lisas mand Elvio, som tager sig af produktionen af vinene, mens Anna Lisa står for hele driften af familiens lille hotel, som omfatter udlejning af 10 værelser samt 3 lejligheder … alle selvfølgelig navngivet efter forskellige vintyper.

Elvio får dog hjælp til produktionen af vinene fra vinkonsulenterne og ønologerne Gianfranco Cordero og Ivon Picollo. Vinene laves i kælderen på den gamle vingård og der anvendes primært gamle 3.000 liters egefade, helt traditionelt samt en smule barriques.

Samlet har familien 9 hektar vinmarker i området Valeirano og Rombone. Vinstokkene er gennemsnitlig omkring 40 år gamle og det giver sammenlagt basis for en årsproduktion på omkring 45.000 flasker vin … hvor en del garanteret nydes af vinglade turister på deres agriturismo.

Produktionen på Ada Nada er fordelt på 13 forskellige vine, heraf en Spumante, en rosato, 3 hvide samt en række rødvine på Dolcetto, Barbera og så 3 Barbaresco vine på Nebbiolo … men også denne fabelagtige Langhe Nebbiolo Serena.

Druerne kommer fra 40 år gamle vinstokke på nogle af Nadas 9 hektar vinmarker i området Valeirano og Rombone beliggende i 200 til 350 meters højde. Druerne høstes manuelt og afstilkes derefter, hvorefter de presses og overføres til rustfrie ståltanke, hvor de så  ligger med drueskallerne med 5-8 dages maceration samt gæring ved 28-30 grader.

Derefter presses druerne og mosten overføres derefter til anden ståltank til malolaktiske gæring, hvorefter vinen lagrer på barriques i 3 måneder efterfulgt af ufiltreret aftapning på flaske og lagring yderligere 2 måneder. Der laves årligt 3.000 flasker af vinen.

I glasset er denne Ada Nada Langhe Nebbiolo klart lysere og mere transparent end aftenens første Langhe Nebbiolo. Duftmæssigt er den måske også mere klassisk i noterne end foregående, for her er der både violer, læder, mentol, masser af røg, stram italiensk syre … lys frugt, ribs, tranebær og endda svagt granatæbler. Man kan også fornemme lidt træ og grønne blade … so nice.

Smagsmæssigt minder den sindssygt meget om 2015’eren med en lys, levende, frisk og dejlig stram, vild tanninholdig frugt samt pænt med syre og lethed. Her er smagen renere. mere direkte og samtidig også tættere på ægte Barolo. Syren er SÅ fin, let, lys og insisterende med en friskhed med syrlige kirsebær, hindbær, peber og hold nu op, hvor smager det godt og det er fortsat til prisen en vild totalt no-brainer. Overhaler mange almindelige Barolo’er.

Forhandles af Italux, hvor en flaske alene koster beskedne 104 kr.

 Vinanmeldelse 5,5/7