2017 Weingut Günther Steinmetz, Steinmetz & Hermann Ürziger Würzgarten Riesling Alte Reben, Mosel, Tyskland

2017 Weingut Günther Steinmetz, Steinmetz & Hermann Ürziger Würzgarten Riesling Alte Reben, Mosel, TysklandTil lidt ost serverede Keeper totalt passende atter en hvidvin og igen spottede alle vist, at det var Riesling, nemlig denne fine 2017 Steinmetz & Hermann Ürziger Würzgarten Riesling Alte Reben fra det samarbejde, som Stefan Steinmetz har med Christian Hermann fra Weingut Dr. Hermann, der også ligger i Mosel … helt præcis i Ürzig lige mellem Bernkastel-Kues og Traben-Trarbach.

Jeg har tidligere smagt den Pinot Noir, som de to herrer også laver i det samme samarbejde. Den havde i øvrigt samme fantastiske flotte etiket med disse nærmest guldbroderinger.

Christian Hermann er yngste skud i Hermann familien og driver samme sin far Rudi deres vingård i Ürzig med 10,8 hektar vinmarker, bl.a. parceller på marker som Erdener Treppchen, Herzlei, Prälat samt Ürziger Würzgarten.

De to unge Mosel winzere og gode venner har sammen skruet en række vine sammen … lavet i ganske små mængder og det gælder da også denne Steinmetz & Hermann Ürziger Würzgarten Riesling Alte Reben, hvor druerne kommer fra Christian Hermann, men vinen er lavet i Stefan Steinmetz’ vinkælder.

Og det er vitterlig Alte Reben, for nogle af Hermanns vinstokke er op til 120 år gammel. Der er til gengæld ikke mange oplysninger om produktionen – udover et niveau fra restsukker på omkring 12 gram pr. liter – så derfor springer vi bare hovedkulds ind i mine små smagsnoter fra aftenen.

Vinen har en meget aromatisk næse, sådan vild opulent og olieret, hvor sødmen øjeblikkelig fornemmes og nærmest virker helt på et Auslese niveau. Der er ædel rådenskab, syrerig fedme … over the top fed og totalt gæret, olieret med  fersken, ananas, abrikos. Det vælter ud af glasset og til osten en helt perfekt vin.

Smagen er helt i samme boldgade … olieret, fed, kraftig og lidt en stor mundfuld. Det er tropisk overmoden frugt, som møder nogle grillede citroner. Det er vildt og voldsomt, men det smager sgu ret godt.

Vinene fra Steinmetz forhandles normalt af Extra Brut Vinimport, men denne er ikke fundet i sortimentet. Hos Bisgaard Vinhandel koster en flaske 248 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7