2018 Weingut Fritz Haag, Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Trocken GG, Mosel, Tyskland

2018 Weingut Fritz Haag, Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Trocken GG, Mosel, TysklandSå stod den – pludselig – på hvidvin, men vi spottede alle vist hurtigt, at der var tale om tysk Riesling og det var spot-on, for det var nemlig en Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Trocken Großes Gewächs fra Weingut Fritz Haag i årgang 2018.

De bedste marker hos Weingut Fritz Haag er netop de to Große Lage marker Brauneberger Juffer og Brauneberger Juffer Sonnenuhr, som begge ligger på den venstre bred af Mosel overfor landsbyen Brauneberg.

Brauneberger Juffer er en stejl, sydvendt skråning på omkring 32 hektar, som omslutter Brauneberger Juffer Sonnenuhr, som er på 10,5 hektar og ligger på toppen med den bedste placering og stejleste skråninger.

Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Trocken Großes Gewächs er lavet med de bedste druer fra marken, høstet manuelt og vinen er fermenteret på både rustfrie ståltanke og fuders … med omkring halvdelen i hver og lagret sur lie i en periode.

Næsen er æterisk, let … meget let og aromatisk med stald og landlige elementer … ingen petroleum endnu, men i stedet er der fersken, lidt akaciehonning, vanilje, blomster, modne æbler, citron og så masser af sten og skifer.

I munden er vinen ung, frisk og rank med masser af citroner, grønne æbler, men det leveres alligevel blødt og rundt. Syren er insisterende og spændstig, stringent … virkelig stram og præcis æblesyre, hyld, lemon og en lang, lang eftersmag. Smuk vin … fortsat meget ung.

Forhandles hos Sigurd Müller Vinhandel, men prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 5,5/7