2018 Weingut Bernhard Koch, Hainfelder Letten Chardonnay Réserve, Pfalz, Tyskland

2018 Weingut Bernhard Koch, Chardonnay Réserve, Pfalz, TysklandMinsandten om næste vin ikke også var fra den gode Weingut Bernhard Koch, for det var en 2018 Hainfelder Letten Chardonnay Réserve.

Jeg har tidligere smagt storesøsteren Hainfelder Letten Chardonnay Grande Réserve i en årgang 2017, men de to vine er faktisk lavet nogenlunde ens, bl.a. med 9 måneders lagring på barriques. Chardonnay Réserve har i denne årgang 2018 alene omkring 1,4 gram restsukker pr. liter, men den store brug af barriques kan smages i vinen.

BAM SLAM stor fed og oaky næse … virkelig behagelig og opulent med kæmpe fadpræg, lakridskonfekt, vanilje, sødlig røg, dåsepærer, tropisk frugt, papaya, mango, ananas, banan, mælkechokolade og svagt endda lidt kanel og ristede nødder.

I munden er der også godt med fadpræg og sødme, meget rund og ekstrem smagfuld. Det er cremet og blødt, olieret og smørfed med masser af tropisk frugt, et bredt smil og klampen i bund. Men hvor det dog smager godt og alle omkring bordet var synligt begejstrede over den indbydende lækkerhed, som vinen byder på. Vinen har nemlig også en vis fin rankhed, som sikrer en fin småbuttet syre igennem hele smagsspektret og forhindrer, at vinen bliver helt overdone eller alt for fed. Klassevin.

Vinen forhandles af Vinvärket, hvor en flaske koster 219 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7