2018 Weingut Bernhard Koch, Riesling Granit, Pfalz, Tyskland

2018 Weingut Bernhard Koch, Riesling Granit, Pfalz, TysklandVores blindsmagning ved byggemødet skulle vise sig at indeholde flere vine fra Weingut Bernhard Koch og den første var denne Riesling Granit med druer fra marken Weyherer Michelsberg.

Den gode Bernhard Koch har vi jo mødt her på vinbloggen nogle gange tidligere. Vinhuset ligger meget passede på Weinstraße 1 i byen Hainfeld og menes at være grundlagt allerede helt tilbage i 1610 … i hvert fald kan familiens våbenskjold spores tilbage dertil. I dag er det Bernhard Koch, som driver vingården sammen med sin hustru Christine, som står for salg og markedsføring.

Bernhard Koch blev nærmest tvunget ind i familievirksomheden, men er langsomt blevet en dygtig vinmager, bl.a. på grund af sine rejser til andre vinområder. I 1982 besøgte han fx Champagne og har lige siden været lidenskabelig omkring  mousserende vine, som Bernhard også producerer på vingården.’

Bernhard og Christines to sønner deltager i dag også mere og mere i driften. Alexander afsluttede således i 2018 sin vinuddannelse på Geisenheim i Rheingay og har haft lærepladser hos både Weungut Knipser i Laumersheim i Pfalz og Dr. Heger i Baden. Hans mindre bror Konstantin er meget interesseret i markedsføringssiden af ​​vinbranchen og er ved at afslutte sine studier i vin og forretningsadministration i Heilbronn.

I 2019 blev Alexander Koch kåret som årets unge vinmager under 35 i Pfalz, hvilket er en kæmpe præstation. Han vandt i øvrigt også prisen for de bedste vine på Spätburgunder i regionen.

Vingården har samlet 50 hektar vinmarker … og det er Bernhard Koch, som løbende har udvidet med køb af flere marker, siden han overtog driften for over 25 år siden. Dengang var gården alene på mere beskedne 5 hektar. De bedste marker er i dag Hainfelder Letten og Kirchenstück.

Samlet ligger produktionen på omkring 450.000 flasker vin fordelt på en lang række vine, bl.a. altså denne Riesling Granit, hvor druerne  kommer fra marken Weyherer Michelsberg, der nærmest strækker sig nærmest i Modenbach dalen mellem Weyher i nord og så ned til Hainfeld. Marken har en undergrund med masser af granitskifer, hvilket er med til at give vinene stor karakter med mineraler.

Duften er monsterherlig … masser af petroleum, benzin og olievædet tvist i autoværkstedet. Det er en total moden og lækker aroma, vild, sindssyg med sagte noter af grøn/gule æbler, mandarin, ganske svag grape og så salte mineraler.

I munden er vinen slet ikke så moden, men pænt skarp, stenet med flint, citron, umodne grønne æbler, lemon, lys stenfrugt, lidt grape, meget ren, meget frisk og langt mere ung end duften afslørede. Det er en syrerig, skarp, frisk, krisp vin med nogle kanter, der endnu ikke af slebet helt runde, men samlet en fantastisk Riesling.

Vinene fra Bernhard Koch forhandles af Vinvärket, men denne er ikke i deres sortiment, så prisen kender jeg ikke.

Vinanmeldelse 5/7