2018 Weingut Hanewald-Schwerdt, Spätburgunder, Pfalz, Tyskland

2018 Weingut Hanewald-Schwerdt, Spätburgunder, Pfalz, TysklandI marts sidste år smagte jeg første gang den almindelige Spätburgunder fra Weingut Hanewald-Schwerdt i årgang 2016. Siden har jeg smagt den i årgang 2017 og smager jeg den skam igen i seneste årgang 2018.

Weingut Hanewald-Schwerdt holder til i byen Leistadt, som ligger nord for Bad Dürkheim i Pfalz og ejes af Rudi Hanewald og Petra Schwerdt, som i 1997 slog deres to vinhuse sammen. De havde hver især drevet deres respektive huse siden 1995.

Vinhuset drives dog i dag af næste generation, nemlig de to fætre Thomas Hanewald og Stephan Schwerdt, som overtog driften i 2011. Og de to unge fætre har siden overtagelsen haft fart på. De har således moderniseret husets stil, så vinene er blevet tørre og mineralske. De arbejder med lang og kølig gæring … alene med druernes naturlige gærceller på alle deres vine for at fremme aromaer i vinene og gengive det lokale særpræg.

De er også blevet medlemmer af erfa-grupperne Generation Riesling og Pfälzer Barrique-Forum for at få nye idéer til, hvordan de kan øge kvaliteten af deres vine.

Og fremgangen er blevet bemærket, idet Weingut Hanewald-Schwerdt får anerkendelser ved internationale smagninger og de har også 3 år i streg været med i Top 50 Wines of Germany i den årlige engelske konference i London med deres Leistadter Kalkofen Spätburgunder … en storesøsteren til denne fredagsvin.

Samlet har vinhuset 26 hektar vinmarker både omkring Leistadt samt længere mod syd ved Bad Dürkheim og Deidesheim. Det er primært markerne Leistadter Herrenmorgen, Herzfeld og Kalkofen, Dürkheimer Steinberg og Hochbenn, Deidesheimer Leinhöhle og Paradisgarten og samt kronjuvelen Ruppertsberger Reiterpfad, der rangerer som Grosses Gewächs mark.

Store producenter som Von Winning, Bassermann-Jordan og Burklin-Wolf også har parceller på den fin Ruppertsberger Reiterpfad mark.

Udover vinproduktionen, så har knægtene også et lille Vinothek i byen samt udlejning af værelser … 7 dobbeltværelser og 1 enkeltværelse.

Men her smager vi altså drengenes almindelige basis Spätburgunder aka Gutswein. Den er vinificeret i åbne kar med maceration, gæring og er efter endt fermentering lagret en periode i Holzfass und kleinen Eichenholzfässern.

I forhold til både 2016 og 2017 er vinen ikke helt så lys og transparent teglfavet, men 2018 var også et varmt år, hvilket klart også har haft indflydelse på denne vin. I næsen er det dog fortsat nelliker, tørt træ, kirsebær, tranebær, urter, grønne elementer, mentol samt en vis mineralitet.

Smagen er også mørkere end de tidligere årgange, men fortsat jern, tørhed, kirsebær, ribs … lidt rustik og skarpe hjørner. Der er lidt mer’ varme i denne 2018 og det virker også som om, at krydderierne har mere plads i smagsspektret. Syren bider mig en smule i haserne, men det er fortsat god Spätburgunder for pokker. Derfor havner vinbloggeren lige imellem 4,5 og 5 fingre.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske normalt koster 129 kr., mens prisen er 95 kr. ved køb af 3 flasker. God pris.

Vinanmeldelse 4,5/7