2018 Henri Fuchs, Riesling Cuvée Equinoxe, Alsace, Frankrig

2018 Henri Fuchs, Riesling Cuvée Equinoxe, Alsace, FrankrigHenry Fuchs er et lille domæne i den historiske by Ribeauvillé og derfra smager vi nu deres 2018 Riesling Cuvée Equinoxe.

Vingården er grundlagt i 1922 af Henry Fuchs, men drives i dag af hans søn Paul Fuchs og hans børn.

Paul har i dag 10,5 hektar vinmarker inklusiv parceller i Bergheim og Hunawihr. Alt drives fuldstændig økologisk og vingården har siden 2011 også været certificeret. Paul lægger stor vægt på skånsom markarbejde, hvor jordens mikrobiologiske liv generes så lidt som muligt og fx er der naturligt ukrudt som bunddække mellem vinstokkene, som slås og ikke pløjes.

Der høstes i hånden, hvorefter druerne presses meget blidt i hele klaser før gæringen og brug af svovl minimeres. Der bruges næsten udelukkende naturlig gær … og så anvender Fuchs Zind-Humbrechts system for angivelse af restsødme, hvor 1 er tør, mens 5 er helt sød.

Denne Riesling Cuvée Equinoxe er lavet med druer fra den nedre del af Osterberg Grand Cru marken og to andre parceller tæt ved Kirchberg Grand Cru. Equinox betyder jævndøgn og navnet symboliserer en vin i total harmoni og balance.

Hold nu op … sikke en opulent og vild Riesling næse. Her er der sgu godt med skrald på drengen, godt med vildskab, hvor der først dukker en parfumeret, ekspressiv og småsød note op, lidt som tyggegummi kombineret med modne æbler, fersken og svagt lidt citroner. Den virker lidt som den uartige dreng i klassen, vild, drenget, småskør, idérig og alligevel svær ikke at holde af. Samtidig er der noget dragende over aromaerne … kan sgu meget godt li’ den.

Smagen er kraftig, fyldig, men syren måske lidt flad eller vandet. Men det opvejes i nogen grad af vinens store intensitet. Det er meget rent, dybt og har nogle bitterkrydrede noter, som giver vinen karakter. Det er en vin, som vil frem i livet … masser af ushhh og gå-på mod, krydret syre og så ligefrem.

Forhandles af Erik Sørensen Vin, hvor en flaske koster 220 kr.

Vinanmeldelse 5/7