2017 Charles Fahrer & Fils, Riesling Vieilles Vignes, Alsace, Frankrig

2017 Charles Fahrer & Fils, Riesling Vieilles Vignes, Alsace, FrankrigVi kommer godt rundt i de smukke, gamle middelalderbyer i Alsace, for næste vinhus ligger i Orschwiller. Det er Charles Fahrer & Fils og derfra smager vi deres 2017 Riesling Vieilles Vignes.

Fahrer familien har drevet deres vinhus i Orschwiller igennem ret mange år, for det er nemlig i dag 8. generation i form af Thierry Fahrer, som driver vinhuset med sin hustru Nathalie. Thierry overtog driften fra sin far Charles Fahrer, der siden 1965 havde drevet stedet med hustruen Christiane Fahrer.

Familien Fahrer har 9 hektar vinmarker, som er fordelt på ikke mindre end 40 parceller, som ligger op til markerne tilhørende det berømte Haut Koenigsbourg.

Her smager vi en af husets mange vine … deres Riesling Cuvées Veilles Vignes. Jeg har dog ingen oplysninger om produktionen, så vi hopper direkte ind i mine smagsnoter.

Uha … sikke en vegansk, animalsk og højtråbende aroma. Der er masser af fed, sød og dyrisk grøntsagsfond, godt med eksotisk frugt, ananas, mango, papaya, banan, gule æbler, mandler, søde krydderier, muskat og så også noget sødme. Det er klart en lidt opulent og fortegnet Riesling næse, hvor syren umiddelbart synes henvist til at spille andenviolin.

Smagen er også meget sød … og er med 17,6 gram restsukker pr. liter også aftenens absolut mest sukkerholdige vin, hvilket helt klart kan smages. Det er ganske vist lidt citronsyre og grape bitterhed, men de er henvist til bagsædet, hvilket gør vinen lidt for fluffy og upræcis for jeres flittige vinblogger. Det er dog på ingen måder en dårlig vin, men blot lidt for megen til den søde og ukomplicerede side.

Forhandles af Meinertz Vine, hvor en flaske koster 113 kr.

Vinanmeldelse 4/7