2017 Émile Boeckel, Riesling Lieu-dit Brandluft, Alsace, Frankrig

2017 Émile Boeckel, Riesling Lieu-dit Brandluft, Alsace, FrankrigVi skulle skam ha’ en mere vin fra Domaine Émile Boeckel i Mittelbergheim og det blev denne 2017 Riesling Lieu-dit Brandluft.

Denne vin er én af de 350.000 flasker vin, der hvert år laves på Domaine Émile Boeckel.  Her er druerne fra Lieu-dit marken Brandluft i Mittelbergheim.

Vinen er – som søstervinen – lavet ved, at druerne efter den manuelle høst er presset i en pneumatisk presse efterfulgt af en meget langsom, kølig termostyret gæring og efterfølgende lagring på gamle egefade.

Så er der dømt petroleum … BIG TIME, og hvem elsker ikke det? Her fylder de æteriske dampe godt … både petroleum, olie og et gammelt autoværksted virkelig godt. Det suppleres af en meget moden frugt, fersken, gule æbler, måske endda lidt pærer, blomster, citrus, sten og salte mineraler. Samlet giver det en ret fyldig og moden næse, som virker ret indbydende. Luftig ætsende og æterisk petroleum … nice.

Smagen er ren, fyldig med en krydret syre. Der er godt med citronsyre, lidt fyldig grape, men derudover står smagen lidt i skyggen af duften. Smagen har en bitterhed som gennemgående element, men syren er både tør og med masser af citroner. Det er en vin, som smager godt, men mangler lidt finesse … dog en virkelig frisk og rank Alsace Riesling.

Forhandles af VinEngros, men prisen kender jeg ikke … ligger et sted mellem 100 og 200 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7