2018 Baumann-Zirgel, Alsace Riesling, Alsace, Frankrig

2018 Baumann-Zirgel, Alsace Riesling, Alsace, FrankrigDomaine Baumann-Zirgel ligger i Mittelwihr og står bag næste af de mange Alsace Riesling vine … og denne er netop blot en Alsace Riesling.

Vinhuset er grundlagt i 1953 af Xavier Baumann samme med sin hustru Gabrielle, men fik navnet Baumann-Zirgel i 1975, da deres datter Nicole og hendes mand Jean Jacques Zirgel overtog driften.

I dag er det imidlertid Nicole og Jean Jacques søn Benjamin, der driver vinhuset videre sammen med sin hustru Valérie. De har i alt 11 hektar vinmarker omkring Mittelwihr, herunder 4 Grand Cru marker og 5 Lieux Dits marker … samlet 37 forskellige parceller.

Siden 2016 har alt været drevet økologisk og siden 2019 endda også biodynamisk certificeret. Den årlige produktion ligger på omkring 60.000 flasker vin.

Dette er deres basisvin, hvor druerne kommer fra forskellige marker og efter høst presses langsomt i en pneumatisk presse, hvorefter der sker spontangæring alene med druernes naturlige gærceller. Efter endt fermentering er vinen lagret sur lie en periode.

Duftmæssig er denne Riesling en af de mere runde … ikke sådan krisp, sprød eller frisk næse, men mere rund, tung og fyldig med mere varme, honning og runde elementer. Frugten er fersken, abrikos, ananas, røgede noter, svag citrus, vingummi og så en lille blomstermark.

Smagen er lidt i samme retning … krydret, rund og med en lidt rustik og bitter syre, hvorved vinen ikke fremstår så kompleks, men mere kantet. Mineralerne er meget tydelige, salte sten, flint og samtidig fornemmer man også denne runde imødekommenhed, der mest bliver forstyret af en eller anden slags bitterhed.

Forhandles af Wine N´Fun, men prisen kender jeg ikke … dog ligger den et sted mellem 100 og 200 kr.

Vinanmeldelse 4/7