2014 Émile Boeckel, Riesling Grand Cru Zotzenberg, Alsace, Frankrig

2014 Émile Boeckel, Riesling Grand Cru Zotzenberg, Alsace, FrankrigKa’ I holde til mer’ Alsace Riesling? Der er mange flere anmeldelser på vej som fx af denne 2014 Riesling Grand Cru Zotzenberg fra Émile Boeckel i Mittelbergheim.

Domaine Boeckel er grundlagt i 1853 af Frédéric Boeckel, men familien boet i Mittelbergheim i over 400 år.

I dag drives vingården af den 5. generation i form af brødrene Jean-Daniel og Thomas Boeckel. De har samlet 21 hektar vinmarker omkring Mitterbergheim og de omkringliggende landsbyer Andlau, Barr og Eichhofen, Derudover indkøber de også druer fra omtrent lige så stort et område.

Alle markerne dyrkes efter økologiske principper, og familien er i færd med at ansøge om at blive certificeret økologisk. Brødrene producerer vine på alle de traditionelle Alsace druer med vægt på Pinot Blanc, Riesling, Pinot Gris og Gewürztraminer og senest er også Sylvaner kommet med i sortimentet

Her smager vi så brødrenes Riesling Grand Cru Zotzenberg, hvor druerne kommer fra marken Zotzenberg ved Mittelbergheim, Det er en Grand Cru mark med en sydøstlig eksponering og en jord rig på kalksten.

Vinen er lavet ved, at druerne efter den manuelle høst er presset i en pneumatisk presse efterfulgt af en meget langsom, kølig termostyret gæring og efterfølgende lagring på gamle egefade.

Duftmæssigt pænt med petroleum, virkelig olievædet tvist på gulvet i autoværkstedet, lidt lettere eksotisk frugt, fersken, appelsinskal, ananas, citron, karamel, gule æbler, kvæde, et lille strejf af honning, har en meget indbydende duft og igen vildt god kvalitet for en Alsace Riesling.

I munden er vinen dog meget stærk … dyb, stærk, maskulin og robust syre, hvor der er kraftig citronsyre, grape, lemon, godt med bitterhed samt umodne grønne æbler. Her er det virkelig syren, som styrer smagen og synger højeste, hvilket den gør sammen med lidt blomsteragtige noter, en krydret sødme, masser af bund, krop og store muskler.

Forhandles af VinEngros, men prisen kender jeg ikke … ligger et sted mellem 100 og 200 kr.

Vinanmeldelse 5/7