2018 Cave de Ribeauvillé, E. Traber Riesling Grand Cru Vorbourg, Alsace, Frankrig

2018 Cave de Ribeauvillé, E. Traber Riesling Grand Cru Vorbourg, Alsace, FrankrigVi fortsætter med endnu en vin fra det store kooperativ Cave de Ribeauvillés Traber serie … 2018 E. Traber Riesling Grand Cru Vorbourg.

Vi er et step op i forhold til den forrige Traber vin, idet druerne her kommer fra Grand Cru marken Vorbourg.

Marken ligger i Westhalten og er samlet på 73,6 hektar, en jord med kalksten, sandsten og 24% af marken er tilplantet med Riesling vinstokke … for der er mest Gewurztraminer på marken.

Jeg har ingen oplysninger om produktionen, så derfor springer vi direkte til mine smagsnorter. Sjovt nok synes jeg, at den tidligere anmeldte lillesøster E. Traber Paysage Riesling er bedre … men sådan kan gå, når man smager vinene helt blindt. Men får den ærlige mening og i ved … fra børn og fulde folk.

Næsen er smørblomster og mælkebøtter, meget aromatisk og næsten parfumeret sød aroma, hvor frugten er totalt eksotisk med fersken, melon, pærer … godt med sødme, varme og runde aromaer, vanilje, skocreme, astronaut-is og svagt lidt citrus.

Smagen er lidt i samme boldgade … en meget rund og venlig Riesling, hvor der er syre, men den kommer i en rund og behagesyg form, hvorfor det giver en fyldig, rund og ukompliceret vin, hvor der både er venlig sødme, svag syre og rund frugt. Der er lidt bitterhed i eftersmagen, men det er også det eneste i vinen, som hapser lidt af mig.

Forhandles bl.a. af Føtex., hvor en flaske koster 149 kr.

Vinanmeldelse 4/7