2016 Domaine Sipp Mack, Riesling Grand Cru Rosacker, Alsace, Frankrig

2016 Domaine Sipp Mack, Riesling Grand Cru Rosacker, Alsace, FrankrigNæste Best Alsace Riesling blev en gammel kending, nemlig det herlige Domaine Sipp Mack og deres 2016 Riesling Grand Cru Rosacker.

Rosacker marken ligger nord for Hunawihr og er samlet på 26,2 hektar, hvoraf Sipp Mack ejer 2,1 hektar. Marken vender øst-syd-øst og ligger i en højde mellem 260 og 330 meter. Jorden består af tung, grå kalksten med lag af mergel, kalkholdig ler og Muschelkalk, som har en pH værdi på 8,2 og er meget rig på kalcium samt magnesium.

Rosacker er opkaldt efter de vilde roser, der vokser rundt om marken og vinstokkene er omkring 25 år. På Rosacker dyrkes der primært Riesling … omkring 50% af det samlede areal er Riesling, men der dyrkes også Gewurztraminer Pinot Gris, og Muscat.

Jacques Sipp laver dog kun vin på Riesling og Pinot Gris fra Rosacker.

Udover Domaine Sipp Mack, så ejer andre kendte vinhuse også parceller på Rosacker, bl.a. Cave Vinicole de Hunawihr, Domaine Jean Luc Mader, Agapé selvfølgelig, Domaine Mittnacht Frères, Domaine Mittnacht-Klack, Biecher & Schaal og så naturligvis Trimbach.

Dejlig animalsk aroma, våd hund, mødding … fyldig, opulent og kompleks, meget forførende duft, hvor der lige svagt fornemmes en smule petroleum, selvom det endnu ikke er meget. Frugten er her lidt sværere at fastslå, men det er klart eksotisk frugt, fersken, abrikos og nogle modne pærer. Syren virker umiddelbart meget luftig, let og airborne. Der er nogle lidt pirrende søde krydderier, som blander sig i legen, men de øger kun interessen. Det er på ingen måder en syrelig Riesling næse, men en meget rund næse, der nærmest virker småolieret.

Smagen er rigtig dejlig … god balance med moden frugt og afbalanceret syre. Der er fersken, abrikos, grønne æbler, let grape, citroner og salte mineraler, som sparker ind på en lidt kalket måde. Det er en utrolig letdrikkelig Riesling, hvor både syre, bitterhed, mineraler og frisk frugt aldrig overdøver hinanden, men spiller præcis sammen på samme nodepapir.

Rigtig lækker Alsace Riesling og igen en præcisionsscoring fra Jacques Sipp.

Forhandles af Jysk Vin, hvor en flaske koster 199 kr., mens prisen er 169 kr. ved køb af 3 flasker. Sindsyg godt køb.

Vinanmeldelse 5,5/7