2019 La Cave des Vignerons de Pfaffenheim, Pfaff Riesling Cuvée Jupiter, Alsace, Frankrig

2019 La Cave des Vignerons de Pfaffenheim, Pfaff Riesling Cuvée Jupiter, Alsace, FrankrigKooperativet La Cave des Vignerons de Pfaffenheim ligger selvfølgelig midt i Pfaffenheim i Alsace. Derfra kommer næste af vinene i Best Riesling Alsace og det er denne 2019 Pfaff Riesling Cuvée Jupiter.

La Cave des Vignerons de Pfaffenheim er grundlagt i 1955 og allerede efter et par år havde kooperativet 50 medlemmer. I dag 180 medlemmer, der samlet har hele 313 hektar vinmarker omkring byerne Pfaffenheim, Gueberschwihr, Rouffach, Hattstatt, Herrlisheim, Obermorschwihr, Soultzmatt, Voegtlinshoffen, Westhalten og Riquewihr.

Den årlige produktion ligger på 2.250.000 liter AOC Alsace vin og siden etableringen har kooperativet fusioneret med kooperativet Cave de Guebershwihr og også opkøbt vinhuse, bl.a. Dopff & Irion samt Chateau de Riquewihr. Kooperativet ledes af Jean-Luc Hanauer.

Denne Pfaff Riesling Cuvée Jupiter er en af kooperativets mange vine og lavet ved, at druerne efter høst først presses skånsomt i en pneumatisk presse, hvorefter gæring sker i rustfrie ståltanke ved kontrolleret gæringstemperatur. Derefter har vinen lagret i ståltankene sur lie i 4 måneder og 5 måneder på fade.

Duftmæssigt starter vinen med at udgyde lidt kalkede noter … klart til den mineralske side, hvilket suppleres med grønne æbler, citrus, men det hele stikker ikke sådan vildt dybt. Der er ingen petroleum, men lidt appelsin, svag vanilje eller i hvert fald nogle småsøde elmenter.

I munden er vinen lidt skarp, kraftige krydderier, en tung syre, som får vinen til at virke en smule kantet og rustik. Der er masser grape bitterhed, virker faktisk lidt stærk, men bitterheden har svært ved at slippe mundhulen. Dermed bliver det noget bastant og unuanceret.

Forhandles i alle Coop butikker, hvor en flaske koster 99,95 kr.

Vinanmeldelse 4/7