2018 Cave de Ribeauvillé, E. Traber Paysage Riesling, Alsace, Frankrig

2018 Sarl Au Zahnacker, E. Traber Paysage Riesling, Alsace, FrankrigVi fortsætter runden i de smukke alsaciske byer og med næste vin – E. Traber Paysage Riesling – er vi havnet i smukke Ribeauvillé, hvor vi finder Cave de Ribeauvillé aka Sarl Au Zahnacker.

Traber er et af flere mærker hos  kooperativet i Ribeauvillé og er opkaldt deres vinmager Philippe Traber. Han er derudover også ét af de 110 medlemmer i det store kooperativ … dvs, at han leverer druer fra sin families vingård til kooperativet, bl.a. fra familiens Grand Cru mark Osterberg.

Han har videreført familiens stolte tradition, for hans bedstefar Emile Traber, ledede kooperativet i de svære år efter 2. verdenskrig. Men derudover er Philippe Traber også  direktør for Maison Mette i Ribeauvillé … et de mest berømte destillerier i verden!

Cave de Ribeauvillés 110 medlemmer har samlet 235 hektar vinmarker, hvilket bl.a. omfatter parceller på 8 Grand Cru marker, nemlig Gloeckelberg, Altenberg de Bergheim, Osterberg, Kirchberg de Ribeauvillé, Rosacker, Schoenenbourg, Schlossberg og Marckrain.

Men her smager vi dog en 2018 E. Traber Paysage Riesling, som er en vin, der er lavet på kooperativet … nævnt som Sarl Au Zahnacker, men der findes ikke rigtigt oplysninger om produktionen.

Her er der klart både benzindampe, petroleum og olievædede og næsten selvantændende klude, men disse tertiære noter er også så kraftige, at de næsten skygger for al frugten. De damper ikke rigtig af, men jeg fanger lidt fersken, melon og citroner … lidt parfumeret endda. Det er sgu en vild næse.

Smagen er dog ikke på højde med duften, men der er sgu masser af sure citroner, meget tør, ren og stram Riesling med grønne æbler og citroner. Det er lige før, at man laver kyssemund … men det bliver alligevel aldrig helt elegant, for dertil er syren for dominerende, ensrettet og kantet.

Forhandles bl.a. af Føtex., hvor en flaske koster 59 kr.

Vinanmeldelse 4/7