2018 Les Grands Chais de France, Laugel Riesling Cuvée Selectionnée, Alsace, Frankrig

2018 Les Grands Chais de France, Laugel Riesling Cuvée Selectionnée, Alsace, FrankrigNæste Best Alsace Riesling var også fra en af de monsterstore producenter, for bag navnet Laugel gemmer sig vinhuset Arthur Metz, som også hedder SA Metz Laugel og det er en del af en noget større koncern, nemlig Le Groupe GCF aka Les Grands Chais de France. Det betyder noget i retning af de store franske kældre.

Le Groupe GCF ejer en række vinhuse i Frankrig og laver vine i disse navne, bl.a. Les Grands Chais de France, Domaine de la Ville de Colmar, Maison du Vigneron, Pasquier Desvignes, Carod Frères, Domaine de la Baume, Lacheteau og så Arthur Metz.

Det er i øvrigt også denne koncern som står bag den ikoniske J.P. Chenet, som vi så tit laver grin med … I ved, den med den skæve hals.

Arthur Metz Vinhuset ligger i Marlenheim i den nordlige del af Alsace, omkring 10 kilometer nordvest for Strasbourg og er lidt af en større historie, idet der heller ikke er tale om et traditionelt vinhus, men nærmere en større fabrikant af vin i stil med et kooperativ.

De har ikke mindre end 560 vinbønder tilknyttet deres vineri, og via disse adgang til druer fra ikke mindre end 1.090 hektar vinmarker. De har en produktionskapacitet på 180.00 hektoliter, 2 store anlæg til vinaftapning, lagerkapacitet på 10.000 kvadratmeter og en daglig produktionskapacitet på ikke mindre end 110.000 flasker vin.

Vi kender også typisk vinene fra Arthur Metz fra det lokale supermarked, og vinene ligger typisk i den billigere end af skalaen, men de har såmænd også produktion af Grand Cru vine, ja faktisk er omkring 4% af vinene Grand Cru vine. Hovedparten er dog almindelig AOC Alsace vine.

Som nu fx denne Laugel Riesling Cuvée Selectionnée … lavet alene på ståltanke, men ellers ingen oplysninger om produktionen, så jeg springer derfor bare direkte til smagsnoterne.

Næsen er fin … antydning af petroleum, svagt både citrus og mineraler. Den er måske en kende til den neutrale side. Ikke så givende. Der er pærer, æbler, citrus, svagt lidt sødme, men bestemt omgængelig og frisk er den også. Smagen er lidt tynd … der mangler både dybde og syre. Dermed bliver det hele en smule vandet.

Forhandles i alle Coop butikker, hvor prisen i øjeblikket ligger på 44,76 kr.

Vinanmeldelse 3,5/7