2017 Domaine Albert Hertz, Eguisheim Vieilles Vignes Riesling, Alsace, Frankrig

2017 Domaine Albert Hertz, Eguisheim Vieilles Vignes Riesling, Alsace, FrankrigNæste Alsace Riesling i rækken er denne Eguisheim Vieilles Vignes Riesling fra Domaine Albert Hertz, der netop ligger i den smukke fine middelalderby Eguisheim.

Vinhuset er grundlagt tilbage i 1843, men det har dig sit navn efter Albert Hertz, som overtog driften i 1977. I dag er det dog sønnen Frédéric Hertz, som står for driften af deres samlede 10 hektar vinmarker, der omfatter flere Grand Cru marker, som i dag alle drives fuldstændig biodynamiske .

Rejsen mod den biodynamiske drift startede allerede i 1979, hvor de startede med at dyrke markerne mere i pagt med naturen og i 1982 nægtede Albert Hertz at bruge kemisk gødning på markerne.

Domænet blev certificeret økologisk i 2007 og certificeret biodynamisk året efter. Men der stopper de ikke, for nu forsøger Frédéric også at bruge mindre og mindre svovl i vinene, så de således nærmer sig naturvine.

Denne Eguisheim Vieilles Vignes Riesling er lavet med druer fra nogle af husets gamle vinstokke på markerne omkring Eguisheim, men ellers er der faktisk ikke rigtigt nogle oplysninger om vinen, så derfor springer vi da bare fluks til mine smagsnoter.

Næsen er vild, animalsk, dyb og lettere oxideret … monstrøs, urtet og vild, men det hænger måske sammen med dens biodynamiske ophav. Det er tyktflydende petroleum og olieudslip. Det er opulent Riesling med fede og småsøde krydderier, gul fyldig pollen, lemon, grillede citroner,

Smagen er også fed … men syren er til den fladere side. Syren er der bestemt, men den er bare pakket godt ind i fedme, smør og swarfega håndrens. Vinen har en god dybde, er kompleks, lidt af en mundfuld og enten elsker eller hader man denne vin. For mig har den karakter og er bestemt godkendt. Dermed bliver det 4,5 olievædede fingre med pil op.

Ingen forhandler i Danmark, men i hjemlandet koster en flaske omkring 13€ … svarende til 97 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7