2018 Giulia Negri, Langhe Nebbiolo Pian delle Mole, Piemonte, Italien

2018 Giulia Negri, Langhe Nebbiolo Pian delle Mole, Piemonte, ItalienDen første Nebbiolo vin i den virtuelle online vinsmagning med Giulia Negri var hendes Langhe Nebbiolo Pian delle Mole … en sikke da et vildt højt niveau for denne vin. Det smager smager sgu bare monstergodt. WAUW.

Vinen er lavet med Nebbiolo druer fra parcellen Pian delle Mole nederst på Serradenari tæt ved skoven. Det er dog fortsat i omkring 500 meters højde. Langhe Nebbiolo Pian delle Mole er lavet efter helt oldschool principper, dvs, fortsat med spontangæring i ståltanke over 16 dage, hvorefter vinen lagres … 80% på ståltanke og de sidste 20% på store 25 hektoliter fade af slavonsk eg.

Allerede da jeg hældte vinen i glasset blev jeg glad … meget lys og transparent, næsten som om, at der var tale om en Pinot Noir, så jeg måtte lige dobbelttjekke, at jeg ikke havde taget den forkerte flaske, Og i duften kommer der allerede burgundiske Pinot Noir elementer frem med masser af søde noter fra fadene, vanilje, kanel, virkelig let og imødekommende duft. Frugten er lys, kirsebær, brombær med balsamisk syre, mentol … det dufter vildt godt.

Smagen er helt klart i samme superliga, hvor tanninerne er noget blødere end hos Giulias Barolo vine, blidere og rundere, men syren som er lettere balsamisk og gør vinen frisk suppleret med blomster. Den er også – indrømmet – meget letløbende og drikkevenlig, men den tager sgu røven på vinbloggeren … langt mere elegant, livlig og luftig end forventet … og så smager den altså drøngodt. Til prisen er Langhe Nebbiolo Pian delle Mole sgu et af årets bedste køb. Så Houlberg udbryder igen et WAUW.

Forhandles af Distinto, hvor en flaske i nyere årgang koster 189 kr.

Vinanmeldelse 6/7