2017 Giulia Negri, Barbera d’Alba, Piemonte, Italien

2017 Giulia Negri, Barbera d’Alba, Piemonte, ItalienSelvom det er Nebbiolo og Pinot Nero, som er de vigtigste druer hos Giulia Negri på Serradenari Società Agricola, så laver barolopigen også en enkelt Barbara d’Alba vin.

Giulia har dog ikke selv Barbera på sine marker, så druerne til vinen køber hun hos en god kollega i Barolo kommunen Monteforte d’Alba og den samlede produktion er ganske beskeden med 2.600 flasker.

Vinen er lavet med spontangæring i ståltanke alene med druernes naturlige gærceller. Efter endt fermentering samt en periode med  stabilisering, så har vinen lagret 16 måneder på 500 liters tonneaux af fransk eg indtil aftapning.

Duftmæssigt har vinen masser af eg, blåbær, en tør balsamisk note og på ingen måder en fed, tung Barbera. I stedet er der nogle lettere noter, som minder lidt om Nebbiolo … læder, roser og samlet en dejlig, syrlig nerve.

Smagsmæssigt var min første tanke, at det var en fed og tyk vin, men med luft i glasset afsløres dens sande karakter. Og den er langt mere ren, syrlig og frugtrig med kirsebær, blommer og fennikel. Der er saft og kraft i vinen, en vis saftighed samt balsamisk syre. Der er sgu fin Barbera med Giulias gennemgående lethed.

Forhandles af Distinto, hvor en flaske koster 169 kr.

Vinanmeldelse 5/7