2017 Giulia Negri, Langhe Pinot Nero La Tartufaia, Piemonte, Italien

2017 Giulia Negri, Langhe Pinot Nero La Tartufaia, Piemonte, ItalienDen virtuelle online vinsmagning med Giulia Negri startede med et glas af hendes fine 2017 Langhe Pinot Nero La Tartufaia, hvor druerne kommer fra nogle af de køligste steder på Serradenari vendt mod nord.

Druerne til denne Langhe Pinot Nero kommer nemlig fra La Tartufaia parcellen i 520 meters højde på Serradenari. Tartufaia betyder trøffeljæger og marken har dette navn, da området lige dér er meget rig  på trøfler, som den søde Barologirl og hendes crew også løbende bruger tid på at finde. De fleste af Pinot Noir stokkene på La Tartufaia er plantet helt tilbage i 2004 af hendes far.

Vinstokkene er består af de to burgundiske kloner Dijon 777 og Dijon 837 samt klon 131 fra Trentino. Som nævnt i forrige indlæg, så afstilker hun alle druerne og arbejder alene med spontangæring med druernes naturlige gærceller i store, kegleformede kar over 25 dage.

Efter endt fermentering har vinen lagret 14 måneder på en kombination af 228 liters bourgognefade og 350 liters letristede tonneaux af fransk egetræ.

Duftmæssigt er der masser af kirsebær, suppleret med jordbær, meget rank, ung og spændstig … en absolut indbydende aroma, hvor der også er jern, jod, violer, roser, læder, blomster, lidt grønne noter og så – selvfølgelig – også med et meget andet udtryk end den årgang 2012, som jeg smagte for et knap et par måneder siden. Selvom denne 2017 er langt mere jomfruelig, grøn med ungdommelig livskraft, så er det lette og luftige burgundiske udtryk.

Det måske endda mere udtalt i smagen, der også er lidt af en hybrid bastard mellem Bourgogne og Barolo. Smagen er meget juicy, let og med fin og balanceret syre, som måske er mere italiensk end normalt burgundisk. Det er fortsat en ung, stram og rank Pinot Noir vin med stor tørhed, masser af lyse bær … men et par år i kælderen vil gøre vinen endnu bedre, men nu er det allerede rasende godt.

Forhandles af Distinto, hvor en flaske koster 279 kr., men alene sælges på allokation.

Vinanmeldelse 5,5/7