2019 Domaine Borie de Maurel, Esprit d’Automne, Languedoc, Frankrig

2019 Domaine Borie de Maurel, Esprit d'Automne, Languedoc, FrankrigDomaine Borie de Maurel var repræsenteret med 2 vine ved Languedoc smagningen. Så her smager vi Michel Escandes 2019 Esprit d’Automne … som er husets basisvin og vistnok betyder noget i retning af efterårets ånd.

Selvom den første vin fra Domaine Borie de Maurel var fra appellationen Minervois la Livinieré, så er dette alene en almindelig AOC Minervois og lavet på et blend af 40% Syrah, 30% Carignan samt 30% Grenache. Vinen er vel nærmest husets entry-level vin og blot lavet efter områdets gamle traditioner … men hvordan fremgår ikke.

Den økologiske drift kan duftes i vinen, som er animalsk med lidt fedme placeret lige på maven. Der er sorte smågærede bær, det er brombær, blommer, røg, masser af fadpræg med chokolade og kakao.

I munden er der ren mørk frugt med fylde og sødme, boysenbær, lidt jernagtige elementer, runde tanniner og egentlig sådan ligetil og okay uden at imponere vildt. Men smager sgu fint.

Forhandles af Uhrskov Vine, hvor en flaske koster 99 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7