2017 La Grange d’Aïn, La Madone, Languedoc, Frankrig

2017 La Grange d'Aïn, La Madone, Languedoc, FrankrigDen næste vin fra Languedoc regionen er fra appellationen AOC Faugères, hvor vi lidt syd for byen Cabrerolles finder vinmageren Cédric Saur, som står vinen La Madone fra hans La Grange d’Aïn projekt.

Saur familien er en respekteret vinfamilie i området og har lavet vin på Château Haut Fabregues igennem mange generationer. Det gamle vinhus driver Cedric Saur i dag for sine forældre, men har ved siden af sit eget vinhus La Grange d’Aïn, hvor vinene er mere moderne i stilen end hos forældrene og er klart Cédric’s hjertebarn og et lille kult vineri.

På La Grange d’Aïn har Cédric og hustruen Séverine 12 hektar gamle vinmarker plantet med Grenache, Carignan og Syrah. Alle markerne dyrkes totalt økologisk og frembringer en række rødvine, som fx denne La Madone.

Vinen skulle være lavet på 80% Syrah og 20% Grenache … lavet helt traditionelt og lagret 2 år på egetræsfade. Der er dog ret begrænset med oplysninger, så vi springer i stedet hovedkulds i smagsnoterne.

Duftmæssigt klart en animalsk, mørk og moden vin … klart nogle bio bio karaktertræk med sved og krudt, men slet ikke så udtalt. Frugten er moden, sådan lidt solbær, kirsebær og blommer, lakrids, virker meget tæt og rund, men ellers ikke så mange svinkeærinder.

Smagsmæssigt klart den mest pleasende af Languedoc vinene indtil nu, men rund, varm solbær frugt. klart nogle fadnoter, men ikke så meget at det friske går af frugten. Der er også sødme til at runde tingene af og gør vinen meget venligsindet for de fleste.

Forhandles af Les Cépages, hvor en flaske koster 129 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7