2016 Domaine des Aires Hautes, Minervois La Livinière Rèserve, Languedoc, Frankrig

2016 Domaine des Aires Hautes, Minervois La Livinière Rèserve, Languedoc, FrankrigVi tøffer videre med vinene fra Languedoc og næste er igen fra appellationen AOC Minervois La Livinière, nemlig Domaine des Aires Hautes, der ligger i den lille by Siran. Vi smager nemlig husets Rèserve vin.

Domaine des Aires Hautes er grundlagt i 1938 af Edmond Chabbert, men drives i dag af  Gilles Chabbert, som er 3. generation i Chabbert familien på vingården. Gilles overtog driften fra sin far René i 1995 efter sin uddannelse til vinmager i Carcassonne, Gilles far Renè er nu borgmester i landsbyen.

Domaine des Aires Hautes har samlet 28 hektar vinmarker, som ligger imellem Siran og La Livinière i omkring 400 meters højde i en nærmest perfekt sydvest amfiteater form. Der har Gilles primært gamle vinstokke med Carignan, Grenache, Syrah og Mourvèdre.

Senere er Gilles storebror Eric – der egentlig er uddannet farmaceut – også kommet med i driften, og de har senere udvidet med endnu et domæne, nemlig Clos de l’Escandil. Til hjælp med produktionen har brødrene støtte fra ønologen Eugène Sanchez, som faktisk har været med fra starten.

Denne Minervois La Livinière Rèserve er lavet på et blend af 35% Syrah, 25% Grenache, 25% Mourvèdre og 15% Carignan, der alle er  manuelt høstet med et udbytte på 28 hektoliter pr. hektar. Først sker der en 72 timers pre-maceration i ståltanke, hvorefter fermentering sker ved gradvis opvarmning og temperaturstyret gæring, som samlet varer 28 dage.

Vinen lagres 13 måneder på egetræsfade, primært i store foudres træfade, men en mindre del lagres også på ældre burgundiske 228 liters barriques.

Igen er der en pæn landlighed i næsen, mørk gæret frugt, brombær, blåbær, grafit, lakridsrod, blomster, tørt egetræ og der er samtidig en vis syre tilstede. Smagsmæssigt pænt stor saftighed, tørre tanniner, som er pænt markante, tæt, mørk frugt, solbær, peber, masser af bundtræk og power, god og vellavet vin.

Forhandles af The Wine Company, hvor en flaske koster 110 kr., mens prisen er 95 kr. ved køb af 6 flasker.

Vinanmeldelse 4,5/7