2017 Albert Sounit, Mercurey Vielles Vignes, Bourgogne, Frankrig

2017 Albert Sounit, Mercurey Vielles Vignes, Bourgogne, FrankrigDen tredie rødvin blev denne 2017 Mercurey Vielles Vignes fra Maison Albert Sounit … en vin, som jeg sidst smagte i både årgang 2015 og 2016, men her er det altså et nummer nyere.

Den er – som navnet fortæller – lavet på meget gamle vinstokke … og i dette tilfælde er det 70 år gamle vinstokke fra marker på den østlige side af Montaigus bjerget i det centrale Mercurey. Der er leret jord, som er med til at give vinen en kraftfuld og krydret karakter. Druerne høstes i hånd. Efter plukning sorteres druerne på sorteringsbordet inden gæring. Vinen er lagret 14 måneder på franske 228 liter barriques, hvoraf 30% er nye fade.

Duftmæssigt virker vinen blød, lidt krydret og grøn med grafit, kul, nelliker, kirsebær, rabarber, røde syrlige drops, nogen varme, våde fade, kanel og peber. Vinen er elegant, lys og indbydende, hvilket bare åbner sig vildt og lækkert i glasset.

Smagsmæssigt er frugten slet ikke ultralet, men dog let. Frugten virker lidt mørkere, nærmest med kirsebær, hindbær, stor saftighed, en lækker og lidt bitter burgundisk nerve, fine og markante tanniner og egentlig godt med syre, som ligger lige under det cremede og bløde. Det fungerer faktisk rigtigt godt.

Forhandles af Kjær & Sommerfeldt, hvor en flaske koster 339 kr.

Vinanmeldelse 5/7