2017 Albert Sounit, Rully Blanc 1. Cru Les Raclots, Bourgogne, Frankrig

2017 Albert Sounit, Rully Blanc 1. Cru Les Raclots, Bourgogne, FrankrigDen sidste hvidvin ved Knud Kjellerup smagningen blev naturligvis storesøsteren til foregående vin, nemlig Sounits 2017 Rully Blanc 1. Cru Les Raclots.

Druerne til Albert Sounits Les Raclots opkøbes af familen Jeunet, der ejer størstedelen af denne 1. Cru mark. Les Raclots 1. Cru marken er den mark, som ligger længst mod vest af alle Maison Albert Sounits marker i Rully på den store markante skråning vest for landsbyen Rully. Det er på denne markante skråning, at nogle af Rullys allerbedste 1. Cru vinmarker ligger.

Les Raclots er sammen med nabomarken Rabourcé som nord nogle af de stejleste marker i Rully, og undergrunden består primært af kalk og sten. Marken ligger lige ovenover Les Cloux marken, og den højere beliggenhed giver også lidt mere kølighed og mineralitet.

I forhold til fx La Pucelle marken, så har Les Raclots større sten, som er med til at holde længere på solens varme, hvilket normalt giver vinen mere krop, varmen og modenhed.

Chardonnay-vinstokkene er omkring 35 år gamle, og vinen er stort set lavet på samme måde, som foregående vin, dvs gæret og lagret 10 måneder på 228 liter og 300 liter egetræsfade, hvoraf 15% er nye. Vinen er aftappet uden klaring eller filtrering.

I næsen er Rully 1. Cru Les Raclots mere rank, kraftig, fylde og måske endda også mere mineralsk. Der fornemmes en smule kalk og kridt, men derudover godt med fad, eg, vanilje suppleret med eksotisk frugter, blomster og hvalpet fedme. Samlet fremstår vinen dig samtidig utrolig rank og elegant.

Smagsmæssigt er det igen en utrolig cremet vin og det virker som om, at det cremede er meget mere tydelig i denne årgang 2017 end i foregårende årgang. Der er fortsat stor mineralitet og en stringent syre. som holder rygraden meget rank. Det er virkelig god vin.

Forhandles af Kjær & Sommerfeldt, hvor en flaske koster 359 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7