2017 Albert Sounit, Rully Blanc Les Saint Jacques, Bourgogne, Frankrig

2017 Albert Sounit, Rully Blanc Les Saint Jacques, Bourgogne, FrankrigEfter de 2 hvidvine fra Domaine Bernollin, så smagte jeg 2 hvidvine fra Masion Albert Sounit, hvor denne første 2017 Rully Blanc Les Saint Jacques virkelig fik mit hjerte til at smelte.

Vinen er lavet med druer fra marken Les Saint Jacques, der ligger på en skråning med 10% hældning mod øst/sydøst. En del af skråningen består af 1. Cru parcellerne Les Raclots og La Pucelle, men druerne til denne 2017 Rully Blanc Les Saint Jacques kommer altså fra parcellen Les Saint Jacques fra den del af marken, som ikke er kategoriseret 1. Cru. Det gør dog nødvendigvis ikke vinen spor ringere.

På Les Saint Jacques består jordbunden hovedsageligt består af brun lerjord blandet med småsten, kalk og sand og vinstokkene er plantet tilbage i 1985.

Vinen er gæret på på egefade og undergår efter endt fermentering en 100% malolaktisk gæring, hvorefter vinen lagrer 10 måneder sur lie på 228 liter og 300 liter egetræsfade, hvoraf 33 % er nye, 33 % 1 år gamle og de sidste 33 % 2 år gamle. Vinen er aftappet uden klaring eller filtrering.

Næsen emmer af smørfedme, fed og smækker, godt med eg, vanilje, blomster, nødder, tropiske frugter, ananas, grape og igen mineralitet, som er noget anderledes end Montagny, nærmest med mere kridt, mere friskhed og lethed.

Smagen bærer også præg af virkelig stor friskhed, lethed og sprødhed. Men alt er – for pokker – virkelig leveret cremet, så vinen næsten smelter i munden. Men det er uden at miste en crisp, direkte og syrerig smag, så med vinen man får lidt af det hele. Det virker bare så elegant og kompleks.

Forhandles af Kjær & Sommerfeldt, hvor en flaske koster 289 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7