2017 Domaine Bernollin, Montagny 1. Cru Les Chaniots, Bourgogne, Frankrig

2017 Domaine Bernollin, Montagny 1. Cru Les Chaniots, Bourgogne, FrankrigMed næste vin røg ved noget op kvalitetsmæssigt, selvom det som før er en Montagny 1. Cru fra Domaine Bernollin. Men her druerne blot fra marken Les Chaniots.

Marken må også anses for at være Domaine Bernollins flagskib og ligger den nordligste del. Domaine Bernollins parcel er på godt 1,7 hektar og en stor del af vinstokkene er plantet helt tilbage i 1928. Disse mere end 90 år gamle Chardonnay-vinstokke, giver en meget lille produktion, men druernes juice er til gengæld kolossalt koncentreret.

Denne Montagny 1. Cru Les Chaniots er dog lavet med druer fra både de gamle stokke og lidt yngre stokke, som alene er 40 år gamle. Jordbunden består hovedsageligt af kalk.

Druerne høstes som alle Sounits og Domaine Bernollins vine ved håndkraft. Vinen er 100% fadgæret og lagret i 12 måneder på 228 liter og 300 liter franske egefade, hvoraf omkring 35% af fadene er nye. Aftappet uden filtrering.

Igen er der godt med fedme og fadpræg i næsen, vinen tættere, mere varm og har vanilje, dåsepærer, lidt tropisk frugt, nødder, lidt karamel, kalkagtige mineraler og store skuldre. Vinen er fed, voluminøs, men alligevel med mineraler og fin nerve.

Smagsmæssigt minder 2017 meget om 2015 … samme cremede, bløde og fede fornemmelse i munden. Vinen er nervøs velour, meget rund og behagelig med lidt nøddede elementer, tropisk frugt, pærer, en smule citroner, sprød syre og lidt bitterhed samt langt længere eftersmag end i foregående vine.

Forhandles af Kjær & Sommerfelt, hvor en flaske koster 329 kr.

Vinanmeldelse 5/7