2017 Domaine Bernollin, Montagny 1. Cru Les Coères, Bourgogne, Frankrig

2017 Domaine Bernollin, Montagny 1. Cru Les Coères, Bourgogne, FrankrigHvor er det dejligt at smage så meget Bourgogne … næste hvidvin i glasset var en tår af Domaine Bernollins 2017 Montagny 1. Cru Les Coères.

Druerne kommer fra 1. Cru marken Les Coères, som ligger på én af de bedste skråninger i Montagny. Marken er orienteret mod øst, og ligger nabo til Les Chaniots. Domaine Bernollins Les Coères parcel er på 1 hektar og er plantet med Chardonnay vinstokke, som i gennemsnit er omkring 50 år gamle. De giver en rigtig god og koncentreret vin. Jordbunden er meget kalkholdig, hvilket giver vinen en rank og mineralsk karakter.

Druerne høstes som alle Domaine Bernollins vine i hånd. Alt efter årgangens lune er 40% – 60% af vinen gæret og lagret på franske egetræsfade i omkring 10 måneder, og resten vinificeret ved lav temperatur på ståltank.

Duftmæssigt er vinen mere feminin vin og mere grøn end foregående og måske endda også mere stringent og stenet. Der er stikkelsbær, blomster og en fin kontrolleret syre, som spiller fint sammen med en vis fedme og lille saftighed.

Smagen er også mere frisk, rank og grøn … men fortsat lidt cremet og også mere intens. Der er en god balanceret syre, nogle kalkagtige mineraler, sødme, grape … meget frisk og rank. Som sidst synes jeg ikke, at den er bedre end den foregående Bourgogne Blanc.

Forhandles af Kjær & Sommerfeldt, hvor en flaske koster 209 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7