2017 Albert Sounit, Crémant de Bourgogne Chardonnay Brut, Bourgogne, Frankrig

2017 Albert Sounit, Crémant de Bourgogne Chardonnay Brut, Bourgogne, FrankrigDen næste Crémant de Bourgogne fra Kjellerups Albert Sounit hus var denne 2017 Crémant de Bourgogne Chardonnay Brut.

Den laves udelukkende på Chardonnay druer fra Sounits egen marker, Druerne er høstet ved håndkraft og gæret ved druernes egen naturlige gær.

Som de øvrige crémanter hos Sounit er denne Crémant de Bourgogne Chardonnay Brut lavet medandengæring i flaske, altså Méthode Traditionelle eller champagnemetoden, som den også kaldes. Derudover er den lagret på sit bundfald i 21 måneder inden dégorgeringen med 0,5% dosage 13. december 2019.

I næsen pænt med fylde og fedme fra Chardonnay druerne, mere animalsk og med langt flere gærede noter end den forrige Cuvée Prestige Brut. Der er fede noter, lidt smør, pærer, æbler, citrus, en smule vingummi endda, men næsten æterisk i aromaerne. Det dufter vildt godt.

Chardonnay Brut er mere cremet end forrige crémant, men har samtidig vildt mange små og tætte bobler. Der er grape, citrus, lidt grønne æbler, men samtidig også en lille sødme, men eftersmagen er fyldt med en fin grape bitterhed.

Forhandles af Kjær & Sommerfeldt, hvor en flaske koster 179 kr.

Vinanmeldelse 5/7