2018 Babylonstoren, Chardonnay, Western Cape, Sydafrika

2018 Babylonstoren, Chardonnay, Western Cape, SydafrikaOkay … havde lige glemt, at jeg selvfølgelig også smagte endnu en hvidvin fra Babylonstoren og endda den bedste fra huset, nemlig deres Chardonnay.

Druerne køles ned og presses, hvorefter en kold fermentering starter i rustfrie ståltanke. Efter et par dage, så overføres vinen til franske 300 liters egefade, halvdelen nye og den anden del anvendt én gang tidligere og så fortsætter fermenteringen. Derefter lagrer vinen 3-4 måneder sur lie og battonage hver tredje uge. Derefter kommer vinen så retur til egefadene, hvor de lagrer yderligere 8 måneder inden aftapning på flaske.

Sikke da en næse … som nærmest skriger faglagret Chardonnay. Det er både opulent, animalsk og byder på ægte, lækker smørfedme, toast, ristede mandler og masser af vanilje. Det er en kompleks og dyb aroma, som stikker langt dybere end flot oversøiske fadlagret Chardonnay, for der er også både urter, grannåle, lemon, tørret abrikos og en overmoden honningmelon. Det sikkert vildt, voldsomt, tykt og så ganske fængslende.

Smagen er også fed, fyldig med lidt flomme, men også en tydelig syre, som dels er båret på lidt syltede citroner og grape. Det er en ordentlig mundfuld, stærk og stor … og selv eftersmagen fortsætter til den fede dame synger. Og hun er fed, hende damen, men det smager fandeme godt.

Forhandles af Winelovers, hvor en flaske koster 198,75 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7