2017 Weingut Wöhrle, Lahrer Kirchgasse Spätburgunder GG, Baden, Tyskland

2017 Weingut Wöhrle, Lahrer Kirchgasse Spätburgunder GG, Baden, TysklandSidst jeg smagte Weingut Wöhrles Lahrer Kirchgasse Spätburgunder Großes Gewächs var tilbage i marts måned, hvor min vinbuddy Gert E serverede vinen i en årgang 2016 og fik mig til at tabe underkæben.

Nu har jeg så smagt vinen igen, blot en årgang nyere, men Lahrer Kirchgasse Spätburgunder Großes Gewächs er fortsat – sammen med dens frække, lyse søster Lahrer Kronenbühl Gottsacker Chardonnay Großes Gewächs – bedste vin, som jeg har smagt fra vinhuset på Weinbergstraße i Lahr ved Schwarzwald i Baden.

Vinmarken Lahrer Kirchgasse ligger på den nordøstlige side af Lahr og den lille sydside af Schutterlindenberg bjerget. Marken er stejl og ligger med form som en hestesko med anlagte terrasser med en kalket undergrund med masser af Löß.

Der er dyrket vin på Lahrer Kirchgasse i mange, mange hundrede år og de første spor af vindyrkning kan faktisk spores helt tilbage til år 1114. Marken har sit navn efter en gammel sti, som gik fra byen og op til Martinskirchen, og derfor blev kaldt An der Kirchgasse, men altså blot Kirchgasse i dag.

På Wöhrles parcel dyrker de både Grau- og Spätburgunder, og en del af de bedste druer går altså til denne Lahrer Kirchgasse Spätburgunder Großes Gewächs. Og tak for det.

Druerne har gennemgået en kølig maceration, hvor mosten trækker farve og aroma af skindet inden gæring. Vinen er gæret på ståltank og har dernæst tilbragt 18 måneder på medium ristede barriques, hvoraf 1/3-del fornys hvert år. Vinen har beskedne 1,4 gram restsukker pr. liter.

WAUW igen … sikke en fantastisk næse, totalt berusende. Der er friske kirsebær med en herlig, syrlig modenhed. Der er nærmest en æterisk, gæret og flæsket aroma. Der er også nogle mælkede noter, klart fadpræg med vanilje, kanel samt chokolade … og så de samme olie- og benzindampe, som 2016’eren også havde og lige løfter oplevelse et niveau længere op.

Smagen er bestemt en kende til den stramme, stringente og syrlige side, hvilket bestemt klæder vinen. Det er en meget ren, frisk frugt og der er ribs, kirsebær, tranebær, jod, jern, grønne urter, faktisk meget grøn, men derudover også lidt hvid peber.

Vinen virker stadigvæk meget ung, tæt og tør, så giv den endelig tid i vinkælderen. Jeg er fortsat fan … hoster gladelig op med 6 fede fingre og endda med pil op.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 499 kr.

Vinanmeldelse 6/7