2017 Weingut Wöhrle, Lahrer Kronenbühl Spätburgunder Selection Carl, Baden, Tyskland

2017 Weingut Wöhrle, Lahrer Kronenbühl Spätburgunder Selection Carl, Baden, TysklandMed næste vin fra Weingut Wöhrle fortsætter vi på Lahrer Kronenbühl Erste Lage marken … men nu har vi fat i deres dejlige røde Spätburgunder vine og denne er deres 2017 Lahrer Kronenbühl Spätburgunder Selection Carl.

Vinen er lavet udelukkende med druer fra plantede vinstokke, som er kloner fra Bourgogne og har sit tilnavn Selection Carl efter Markus og Tanja Wöhrles søn Carl, da vinen første gang blev lavet i det år, da Carl blev født med druer fra den næsten nyplantede mark.

Efter høsten er druerne sorteret, hvorefter de undergår en kold premaceration. Derefter følger mashgæringen i egefade og derefter er Lahrer Kronenbühl Spätburgunder Selection Carl lagret 12 måneder barriques, hvor en 1/3-del af fadene fornyes årligt.

Næsen er lækker lys og let animalsk, sød hestestald, lidt mørke kirsebær, jordbær, ribs, masser af fad, vanilje, kanel, nelliker, røg, egetræ, en smule frugtsødme, rent vasketøj, Bamseline, gule blomster, mælkechokolade og akaciehonning.

Smagen er saftig og det er en lidt stærk og kraftig Spätburgunder, men den har en syrlig, krydret nerve … en krydret, vibrerende syre, meget ren frugt, jern, tørre tanniner og vinen byder på rigtig meget smag. Det er lys, rent og direkte Spätburgunder til dine blodårer … og svagt vanedannende.

Forhandles af Mr Ruby, hvor en flaske koster 349 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7