2017 Weingut Sohns, Winkeler Hasensprung Riesling Trocken, Rheingau, Tyskland

2017 Weingut Sohns, Winkeler Hasensprung Riesling Trocken, Rheingau, TysklandVi fortsætter med endnu en Lagenriesling fra Weingut Sohns, nemlig hans 2017 Winkeler Hasensprung Riesling Trocken og fra den mark, som Sohns købte i 2015.

Winkeler Hasensprung er også en Erste Gewächs Lage, heller ikke speciel stejl … alene 5-10% hældning. Marken har sit navn Hasensprung … harespring efter de mange harer, som findes på den i alt 97 hektar store mark, som Weingut Sohns dog alene har en mindre parcel på. Marken har sydvendt eksponering og en undergrund med löss, kalksten og ler.

Som med de foregående vine, så er vinen alene lavet med gæring i rustfrie ståltanke, hvor den også er lagret en kort periode inden aftapning på flaske. Vinen har 3,1 gram restsukker pr. liter.

Næsen på Sohns’ Winkeler Hasensprung Riesling er klart mere pågående end Geisenheimer Fuchsberg, nærmest mere maskulin med buskerne på. Duftmæssigt en flot dybde og kompleksitet, mere kant og hjørner. Der er lidt tropiske frugter, fersken, abrikos, kvæde og modne æbler, nogle runde og let søde noter, god inderlighed og lidt nøddet og sødkrydrede elementer.

Smagen er en kende mere afdæmpet end duften, men samtidig meget elegant, saftig og vedkommende. Der er i starten dog en pæn bitterhed, som er lidt aggressiv, men fordufter med luft i glasset. Der er grape, lemon … en meget rank, tør – og ung – vin, som klart vil ha’ godt af nogle år i vinkælderen. Fin syre, god smag.

Forhandles af Winelovers.dk, hvor en flaske koster 129 kr., hvilket vel egentlig også er en god pris for en Lagenriesling.

Vinanmeldelse 5/7