2018 Weingut Sohns, Geisenheimer Fuchsberg Riesling Trocken, Rheingau, Tyskland

2018 Weingut Sohns, Geisenheimer Fuchsberg Riesling Trocken, Rheingau, TysklandMed denne Geisenheimer Fuchsberg Riesling Trocken er vi rykket en klasse op til Sohns’ Lagenwein aka enkeltmarksvine … en serie, som Sohns himself kalder for Sohns Excellence.

I denne årgang 2018 er Geisenheimer Fuchsberg Riesling Trocken desværre ikke flasket i den flotte Rheingauer Flöte, men en mere almindelig flaske. Geisenheimer Fuchsberg er en Erste Gewächs Lage, som dog ikke er særlig stejl, for hældningen er alene 5-15%. Marken er dog sydvendt og har en undergrund med löss, ler og mergel.

Geisenheimer Fuchsberg Riesling Trocken er lavet med druer fra den sydligste del af marken … men der er sparsomme oplysninger om produktionen. Mon dog ikke, at denne er lavet udelukkende i rustfrie ståltanke? Vinen har 8,8 gram restsukker pr. liter.

Næsen på Geisenheimer Fuchsberg Riesling Trocken er en smule mere tilbageholdende end deres Ortswein … men også en tak mere kompleks, mere sart og subtil. Der er nærmest kalkede noter, meget skrøbelig, fin og forsigtig. Stilen er klart mere elegant, luftig samt forførende, gule æbler, fersken og en lille svag krydret sødme. Samtidig er syren mere afdæmpet, balanceret, elegant .. der er citroner, svagt lidt honning, meget dejligt.

I munden er det lidt samme historie … en afdæmpet smag med stor finesse, forsigtighed og stille koncentration, mens syren virker mere afdæmpet, fin og delikat. Der er pæn tørhed, som udtørret munden, citroner, grape og en kæk lille sødme. God lang eftersmag.

Forhandles af Winelovers.dk, hvor en flaske koster 94 kr., igen et godt køb.

Vinanmeldelse 5/7