2017 Weingut Sohns, Geisenheimer Riesling Trocken, Rheingau, Tyskland

2017 Weingut Sohns, Geisenheimer Riesling Trocken, Rheingau, TysklandVi starter Weingut Sohns smagningen med en flaske Ortsriesling … og endda i den smukke Rheingauer Flöte flaske. Vinen er husets Geisenheimer Riesling Trocken.

Druerne til vinen kommer fra forskellige af vinhusets marker omkring vingården ved Geisenheim … og der har Sohns nemlig markerne Kläuserweg, Fuchsberg, Mäuerchen samt Mönchspfad. Denne er lavet i rustfrie ståltanke, hvor vinen også har lagret en periode inden aftapning på flaske og frigivelse. Vinen har et niveau på 7,7 gram restsukker pr. liter.

Dejlig næse … intens, lidt rund i udtrykket, fersken, melon og syltede citroner. Det er en meget indbydende næse, har en grøn note, lemon, grape, en frisk buket blomster og lige en lille snert sødme.

Smagen er frisk med en syrlig, lidt småfed kant. Det giver vinen en fin fylde, god omgængelig uden at den dejlig strenghed fortabes, for syren er god, frisk, lang og hjælpes undervejs af lemon, citroner og et skvis grape og tørhed i eftersmagen. Det er klart 4,5 store citronsure fingre med stor pil op … flot Ortsriesling.

Forhandles af Winelovers.dk, hvor en flaske koster 86 kr., et godt køb.

Vinanmeldelse 4,5/7