2017 Bonnievale Wines, River Collection Cabernet Sauvignon Merlot, Western Cape, Sydafrika

2017 Bonnievale Wines, River Collection Cabernet Sauvignon Merlot, Western Cape, SydafrikaBonnievale Wines er et stort kooperativ, som jeg har skrevet om tidligere. Det ligger lidt syd for byen Bonnievale i Western Cape og er reelt grundlagt i 2006 ved en fusion mellem 3 kooperativer. Nu smager jeg deres 2017 River Collection Cabernet Sauvignon Merlot.

Vinen er lavet på et blend af 60% Cabernet Sauvignon og 40% Merlot. Som sidst er der ikke mange oplysninger om produktionen, men vinen skulle være lagret 10 måneder på egefade før frigivelse

I glasset er vinen en kende lysere end forventet og måske endda også lidt grumset … bare en anelse. Næsen er lidt sjov … wanna-be Bordeaux og der kommer da også snert af lidt blyanter, men ellers nogle sjove noter med rågummi, mentol, eukalyptus, grønne blade i vinmarken, mens frugten egentlig er frisk, sådan tranebær, brombær og derudover sødme, kanel, vanilje og mælkechokolade.

Smagsmæssigt okay friskhed, men samtidig pænt med sødme og noget, som smager lidt brændt. Der er morbær, ribs, tranebær, men det er ikke så dybt eller kompleks, men egentlig meget behagelig og nem at drikke.

Forhandles af Lesedi Wines, hvor en flaske koster 79 kr.

Vinanmeldelse 4/7