2009 Mittnacht-Klack, Riesling Grand Cru Rosacker, Alsace, Frankrig

2009 Mittnacht-Klack, Riesling Grand Cru Rosacker, Alsace, FrankrigSidste Alsace Riesling i første sæt var denne Riesling Grand Cru Rosacker fra vinhuset Mittnacht-Klack, der ligger i den smukke og meget historiske vinby Riquewihr.

Vinhuset er reelt grundlagt i 1973 ved sammenlægning af to gamle vinhuse. Det skete nemlig, da Anni og Jean giftede sig og overtog driften fra henholdsvis Frédéric Mittnacht og Emile Klack. I starten solgte de vinene under navnet Klack-Mittnacht, men de to navne blev i 1976 byttede om til Domaine Mittnacht-Klack.

Familien har samlet 10 hektar vinmarker, som er spredt over 5 kommuner, nemlig Riquewihr, Hunawihr, Ribeauvillé, Zellenberg og Kientzheim, hvilket giver en bredt vifte af terroir. De bedste marker er Clos Saint Ulrich, Rosenbourg, Muhlforst samt Grand Cru markerne Sporen, Schoenenbourg og Rosacker.

I dag er det sønnen Franck Mittnacht, der styrer domainet. Han laver sine vine så tørre som muligt, men han ved også,  at en smule sødme er med til at styrke vinens smag. Grand Cru vinene har ofte omkring 10-12 gram restsukker, hvilket gør, at vinene virker tørre, men samtidig har de en let sødmefuldhed, der er med til at give vinene tyngde.

Han laver 3 forskellige serier, nemlig Tradition, Reserve og til Grand Cru vinene. Det betyder en produktion på 60-80.000 flasker hvert men, men udover vinproduktionen, så udlejer familien også lidt værelser under navnet Gîte des Tuileries.

Nå, men her smager vi altså en af husets Grand Cru vine og endda med en lille smule alder, nemlig en årgang 2009. Rosacker marken er en af de absolut bedste Grand Cru marker i Alsace. Det er blandt andet fra denne mark, at den berømte Clos Sainte Hune fra Trimbach kommer.

Vinen er lavet meget traditionelt, men ellers har jeg ingen oplysninger om produktionen i øvrigt.

I næsen er der en smule petroleum, masser af blomster, lidt æter og faktisk en meget landlig og lækker duft. Vinen virker lidt muskuløs, kraftig og nærmest fed med lidt autoværksted og jernagtige noter.

Det gælder sådan set også smagsmæssigt, hvor vinen er fyldig, fed og næsen olieret. Samtidig har den en mere skarp, syrlig og krydret kant med en smule sødme og samtidig lidt grape. Det gør den lidt mere ufremkommelig end det, som den egentligt lovede duftmæssigt.

Forhandles af Domaine Brandis, hvor en flaske koster 199 kr.

Vinanmeldelse 4/7