2017 Cave Vinicole de Hunawihr, Riesling Lieu-Dit Muehlforst, Alsace, Frankrig

2017 Cave Vinicole de Hunawihr, Riesling Lieu-Dit Muehlforst, Alsace, FrankrigNæste Alsace Riesling var fra kooperativet Cave Vinicole de Hunawihret, som vi tidligere er stødt ind i her på Houlbergs Vinblog. Det var deres Riesling Lieu-Dit Muehlforst.

Kooperativet ligger selvfølgelig i Hunawihr og er grundlagt i 1954. På dette tidspunkt eksisterede der ikke så mange caves coopératives – kun 3-4 stykker. Vinavlerne fra Alsace solgte således deres produkter selv eller via vingrossister. I 1954 var vinbønderne i krise, og vingrossisterne provokerede et prisfald ved ikke at aftage de mængder druer, som de plejede.

For at kæmpe mod den situation og lignende fremtidige situationer var der nogle vinavlere fra Hunawihr, der besluttede at skabe en cave coopérative … et kooperativ, så de selv kunne sikre deres afsætning i fremtiden.

Cave Vinicole de Hunawihr er vokset fra 90 hektar vinmarker i begyndelsen til over 200 hektar i dag. Og der dyrkes bl.a. følgende druesorter: Chasselas, Sylvaner, Riesling, Muscat, Tokay Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Blanc og Pinot Noir.

Hos Cave Vinicole de Hunawihr arbejder de meget med kvalitet, og man forsøger således at integrere dette begreb i alle områder af vinavlen og -fremstillingen. I vinmarkerne følges kvalitative normer med hensyn til druesorter, beplantningstæthed, og beskæring.

Vinmarkerne kontrolleres løbende, og man sprøjter kun med kunstige midler i nødvendigt omfang. Cave Vinicole de Hunawihr laver bl.a. også en fremragende, mousserende Crémant d’Alsace: Calixte, som er fremstillet efter champagnemetoden.

Denne Riesling Lieu-Dit Muehlforst er fra den mark eller Lieu-Dit, som kaldes Muehlforst. Betegnelsen Lieu-Dit refererer til et terrior, der ikke er klassificeret som Grand Crum men har et særligt godt mikroklima. På disse marker følges meget strenge regler, og Muehlforst ligger tæt på Grand Cru marken Rosacker.

Duftmæssigt pænt med blomster med en blødt og aromatisk udtryk, meget lækker, har lidt håndlotion, let petroleum, noget træ og virker let og feminin i aromaerne. Smagen er også rund og meget behagelig, der er citroner, tør grape samt fin bitter/sødme balance.

Forhandles af Sigurd Müller Vin, men prisen kender jeg ikke. Den ligger et sted mellem 100 og 200 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7