2016 Stéphane Wantz, Riesling Grand Cru Zotzenberg, Alsace, Frankrig

2016 Stephane Wantz, Riesling Grand Cru Zotzenberg, Alsace, FrankrigDen første Alsace Riesling i glasset af de 25 ventede vine var denne Riesling Grand Cru Zotzenberg fra Domaine Stéphane Wantz, der ligger i Mittelbergheim.

Vinhuset er grundlagt tilbage i det 16. århundrede af Jörg Wantz, som kom fra Østrig, men slog sig ned i Mittelbergheim som vinbonde. Og der har familien så lavet vin gennem flere århundrede og mange generationer. Siden 2003 har det været Stéphane Wantz, som har drevet det gamle familieforetagende.

Han overtog driften efter sin far Alfred Wantz og huset har dog også de seneste mange år heddet Domaine Alfred Wantz, da det var ham, som egentlig i 1950’erne startede med at flaske og sælge vinene under familiens navn.

Men nu er det den unge Stéphane, der laver vinene fra familiens omkring 11 hektar vinmarker, der ligger ved Mittelbergheim med marken Grand Cru  Zotzenberg  som deres lille juvel og bedste vinmark.

Og denne vin er netop fra den mark … Riesling Grand Cru Zotzenberg, hvor druerne er høstet med et udbytte på 48 hektoliter pr. hektar. Druerne presses derefter og spontangærer i enten rustfrie ståltanke eller store egefade med en gæring der mindst varer et par uger. Vinen lagrer derefter sur lie i 6 måneder.

Næsen byder på grønne æbler, luftig, tør  og let med en smule petroleum, estragon … måske lidt indelukket og støvet med en svag brise af lidt havvand. blomster og lidt citrus.

I munden har vinen en god allround syre, masser af citroner, pænt stærk i syren, meget udtryksfuld og har en virkelig lang eftersmag, hvilket sammenlagt gør dette en god Alsace Riesling.

Forhandles af CK Vente Tout, hvor en flaske koster 100 kr.

Vinanmeldelse 5/7