2016 Suavia, Massifitti, Veneto, Italien

2016 Suavia, Massifitti, Veneto, ItalienSelvom jeg nok synes, at Garganega druen er mere spændende end Trebbiano di Soave, så må jeg også bare indrømme, at Suavia laver en stjernegod vin på Trebbiano di Soave, nemlig denne Massifitti, som jeg selvfølgelig også smagte på turen i Soave.

Massifitti er lavet på rustfrie ståltanke, fermentering i 15 dage, ingen malolaktisk gæring og lagret 15 måneder med bærmen på stål og yderligere 12 måneder på den lille, buttede og totalt charmerende flaske inden frigivelse. Sort og hvid … for mens Monte Carbonare har sort etiket, så kommer Massifitti med en enkel, hvid etiket.

Og så er det en vin, som jeg også har smagt mange gange tidligere og selvfølgelig også anmeldt her på Houlberg Vinblog. Men her er det altså søstrene Tessaris Massifitti 2016, hvor druerne kommer fra marker i cru’en Fittà, hvor der samlet er 190 hektar areal, men alligevel alene 74,7 hektar vinmarker

Suavia har altså også har en parcel på Fittà, hvor jorden også er sort, vulkansk og basaltisk. Suavia er et af de få vinhuse, der fremstiller en 100% Trebbiano di Soave. Den aftappes dog som IGT vin, da loven jo foreskriver minimum 70% Garganega i en Soave DOC vin.

Og sikke en lækker aroma, næsten fed … smørfed, varm og venlig med eksotisk frugt, banan, pærer, fersken, blomster, vanilje, sten, jern og mineraler.

I smagen er der godt hold på tingene, selvom vinen – som flasken – måske kan virke lidt buttet og småfed, lidt sødkrydret, for der er samtidig også godt med renhed og mineraler i smagen. Der er lidt grape bitterhed og vinen er sprødt, krisp og lækker.

Forhandles af Otto Suenson, hvor prisen er 165 kr.

Vinanmeldelse 5/7