2013 Serio & Battista Borgogno, Barolo Cannubi, Piemonte, Italien

2013 Serio & Battista Borgogno, Barolo Cannubi, Piemonte, ItalienDenne Barolo Cannubi fra Serio & Battista Borgogno overraskede vist alle omkring bordet ud fra pris i forhold til kvalitet. På den måde vandt vinen vel egentlig sin egen lille pris som best buy of the day.

Azienda Agricola Borgogno Serio Boffa Federica e Bolla Emanuela ligger på adressen Via Crosia i Barolo … faktisk på toppen af Barolos mest berømte vinmark Cannubi. Den lille traditionelle vingård er grundlagt i 1897 af Cavalier Francesco Borgogno og har i dag været i samme families eje i 5 generationer.

Det var hans efterkommere, brødrene Serio og Battista Borgogno, der i 1960’erne og 70’erne fik vendt produktionen fra kvantitet til kvalitet. I dag ledes vingården af Serios døtre Anna og Paola og Paolas datter Federica.

Det er Annas mand Marco og deres datter Emanuela, der regerer i kælderen, siden 2012 hjulpet af ønologen Luca Sarotto. Vinhuset har ikke så mange hektar … driver alene 7 hektar, hvoraf en del endda er endda er lejede.

Vinmarkerne ligger i Barolo, Novello og Diano d’Alba, men de ejer dog selv 3 hektar på toppen af Cannubi, og der er derfra, at druerne til denne vin kommer.

Alle druer høstes i hånden og vinfremstillingen er traditionel med gæring på store trætanke efterfulgt af en lang lagring på store slavonske egetræsfade. Vinene aftappes ufiltrerede. Stilen på familiens vine er traditionel med flot mineralitet og masser af karakter.

Denne følger dette mønster … gæring 30-40 dage i egefade, mens den malolaktiske gæring står i rustfrie ståltanke. Vinen er lagret 30 måneder i 25-50 hektoliter store egefade. Der er lavet omkring 19.000 flasker af denne vin og alle er nummererede.

Næsen afslører, at dette er en lys og lidt feminin Barolo, blomster, sæbe, let og syrlig, noget grønt, peber, sød tobak,  hindbær, ribs og i det hele taget lys i frugten. Det er samtidig en meget imødekommende duft.

I munden er vinen dog knap så feminin og i så fald, så er det en streng kvinde, tør, nøjeregnende og en smule irettesættende. Tanninerne er tydelige og markante, men ikke helt vildt. Der er ribs og tranebær, kirsebær, mineraler, krydderier og alt er meget godt skruet sammen. Det blev 92 point … eller omsat til fingre 5½ … sådan lige.

Forhandles af Philipson Wine, hvor en flaske koster 299,95 kr., mens prisen ved køb af 12 flasker er 249,95 kr. Det er fandeme billigt for denne lille perle.

Vinanmeldelse 5,5/7