2015 Bodegas Hnos. Pérez Pascuas, Viña Pedrosa Crianza, Ribera del Duero, Spanien

2015 Bodegas Hnos. Pérez Pascuas, Viña Pedrosa Crianza, Ribera del Duero, SpanienDenne Viña Pedrosa Crianza fra vinhuset Bodegas Hnos. Pérez Pascuas var en af de få vine, som virkelig delte vandene og som der var meget forskellige meninger om.

Bodegas Hnos. Pérez Pascuas aka Bodega Hermanos Pérez Pascuas er grundlagt i 1980 af de tre brødre Benjamín, Manuel og Adolfo Pérez Pascuas, som så et stort potentiale i at lave vine fra de marker, som deres far Mauro ejede. Det er dog i dag José Manuel Pérez Pascuas – søn af én af de tre brødre – som driver vingården. Det er er José Manuel, som I kan se på billedet ovenover foran vingården.

Vinhuset har fra starten satset på kvalitet og ikke kvantitet, så fra deres 135 hektar vinmarker laver de årligt omkring 500.000 flasker vin. Vinmarkerne ligger i 800-850 meters højde ved byen Pedrosa de Duero … en by med over 100 års stolte traditioner indenfor vinproduktion.

På markerne dyrker Bodegas Hnos. Pérez Pascuas primært Tempranillo, men også en lille del Cabernet Sauvignon. Vinstokkene er i gennemsnit over 25 år gamle og begunstiget af optimale kalk- og lerholdig jord.

Vinene har opnået stor anerkendelse på det internationale marked og fra verdens mest kyndige journalister. For eksempel fik Viña Pedrosa vinene 3 stjerner i Hugh Johnsons Vinguide til verdens vine samt betegnelsen vine af fortræffelig anseelse.

Herhjemme fik denne Viña Pedrosa Crianza, som den eneste rødvin 5 glas i Oldenburgs Vinguide.

Viña Pedrosa Gran Reserva bliver omtalt i de forskellige spanske vinguider som værende en af landets absolut bedste vine, på niveau med ikoniske vine som Pingus og Vega Sicilla.

Senest er Viña Pedrosa placeret blandt verdens 20 bedste vine i Oz Clarkes bog 250 Best Wines. Bodegas Hnos. Pérez Pascuas er også flere gang kåret som Årets Vinhus, bl.a. i  Vivir el Vino.

Spaniens kongefamilie er blandt Bodegas Hnos. Pérez Pascuas’ kunder og Spaniens tidligere premierminister Aznar samt Pave Juan Pablo II var også meget glade for Pedrosas vine og købte til den årlige julemesse bl.a. Perez Pascuas Gran Seleccion.

Denne Viña Pedrosa Crianza lavet på 100% Tinta del País aka Tempranillo druer fra 20-25 år gamle vinstokke fra vinhusets egne marker i Ribera del Duero. Efter høsten, der er udført udelukkende ved håndkraft, er klaserne afstilket, vinen gæret og derpå lagret 18 måneder i en blanding af franske og amerikanske egetræsfade med efterfølgende 8 måneder i flaske før frigivelse.

Næsen er virkelig eksplosiv med masser af blomster, sæbe, solcreme, chokolade, sød tobak, eg samt en moden frugt … brombær, kirsebær og samlet totalt aromatisk.

I munden har vinen også en lidt sjov og syrlig kant, men absolut på en gode måde. Syren er fin, tanninerne tydelige og tætte. Der er brombær, blåbær og man kan faktisk næsten også smage de fine blomster, som blev afsløret i duften. Det er en saftig, frugtrig og aromatisk vin og jeg var ganske begejstret.

Vi var – som nævnt – nået uenige om denne vin, hvor jeg var mest begejstret med 4,5 Thumbs Up, mens de øvrige lå under med forskellige bedømmelser.

Forhandles af Laudrup Vin, hvor en flaske koster 271 kr., mens prisen ved køb af 12 flasker er 199,50 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7