2016 Weingut Julia Bertram, Handwerk Spätburgunder, Ahr, Tyskland

2016 Weingut Julia Bertram, Handwerk Spätburgunder, Ahr, TysklandWikipedia siger, at begrebet håndværk dækker bredt over håndværksfagene, hvis udøvere kaldes håndværkere. Så må man blot sige, at Julia Bertram er en pokkers mesterlig håndværker, hvilket denne Handwerk Spätburgunder som altid er et fint eksempel på.

Julia er jo – uden tvivl – min absolut ynglings vinmager af det kvindelige køn. Men det ved alle de trofaste læsere her på vinbloggen vist allerede. Jeg har drukket mange af hendes vine … og kommer fortsat til at drikke mange af hendes vine fremover. Ja faktisk er vinkøleskabet godt fyldt med vine af kvinden fra Ahr.

Jeg har egentlig smagte denne 2016 Handwerk Spätburgunder flere gange, men egentlig ventet med at anmelde den. Men da lageret nu begynder at svinde ind, så får I hermed lige min helt friske anmeldelse af vinen.

Vi har i næsen en smule af den animalsk kostald, som vi jo elsker, men her bestemt ikke er oversød på nogen måder. Den har nærmere en ren, frugtrig og syrlig aroma med ikke helt modne kirsebær, hindbær ribs og dufter samtidig af grønne blade og en aroma, så det føles, at man selv står i vinkælderen. Der er små krydderier, som driller næsen … peber, nelliker og så svage mineraler. Samlet får man lidt burgundiske tanker.

Den har smagsmæssigt slet ikke samme dybde og kompleksitet, som mange af Julia andre og dyrere Spätburgundere, men er meget lys, let og mangler lige det sidste bundtræk. Men som entry-level vin er det fortsat ganske lækkert med renhed, lette bær, okay syre og saltede og sødkrydrede elementer i slutfasen.

Forhandles af Extra Brut Vinimport, hvor en flaske koster 135 kr., men desværre er alt fra Julia vistnok totalt udsolgt.

Vinanmeldelse 5/7