2016 Weingut Emrich-Schönleber, Monzinger Halenberg Riesling GG, Nahe, Tyskland

2016 Weingut Emrich-Schönleber, Halenberg Riesling GG, Nahe, TysklandWeingut Emrich-Schönleber ligger i den lille by Monzingen lige ved Nahefloden i Nahe området og vi smager her hans top Riesling … Monzinger Halenberg Riesling GG.

Vinhuset stammer tilbage til midten af 1800-tallet og var grundlagt af Emrich familien, men ændrede navnet til Weingut Emrich-Schönleber, da Wilhelm Schönleber giftede sig ind i familien Emrich i 1960’erne.  Dengang havde vingården dog alene små 2 hektar vinmarker, men Wilhelm producere de første Riesling og Burgunder vine og udvidede langsomt vinhuset.

I dag drives vingården af Wilhelms søn Werner Schönleber og dennes søn Frank. De har samlet 20,4 hektar vinmarker og de bedste marker er de 3 grosse lagen marker Frühlingsplätzchen, Halenberg og Auf der Ley.

Frank er dog langsomt ved at overtage hele driften af Weingut Emrich-Schönleber og får hjælp af hustruen Anja Schönleber, som er landbrugsøkonom, men hjælper svigermor Hanne med salget fra vingården. Den årlige produktion ligger omkring 130.000 flasker.

Denne Halenberg Riesling GG er lavet med druer fra marken Grosse Lage marken Monzinger Halenberg, hvor Emrich-Schöleber har en parcel på 5,5 hektar. Det er en meget stejl mark, hvor man faktisk tidligere havde opgivet at dyrke druer … hældningen er på 70% og har en stenet undergrund med blå skifer og kvartsit.

Duftmæssigt noget aromatisk … nogle lidt reduktive aromaer, urter, grønne elementer, let støvet, asparges, en anelse voluminøs, kluntet, gæret og med salt, mineraler samt let citrus.

I munden er der grønne æbler, grape … masser af grape, citron og derudover krydderier samt mineraler, men det er smagsmæssigt lidt mere udvandet og fladt … fader en smule.

Forhandles af Barrique Vin, hvor en flaske koster 499 kr.

Vinanmeldelse 5/7