2015 Albert Sounit, Mercurey Vielles Vignes, Bourgogne, Frankrig

2015 Albert Sounit, Mercurey Vielles Vignes, Bourgogne, FrankrigVi skulle smage Mercurey Vielles Vignes fra Maison Albert Sounit igen … nu blot i årgang 2015.

Som du måske husker, så er det den vin, som kommer fra 70 år gamle vinstokke fra marker på østsiden af Montaigus bjerget i det centrale Mercurey. Det er leret jord, som er med til at give vinen en kraftfuld og krydret karakter.

Druerne høstes i hånd. Efter plukning sorteres druerne på sorteringsbord inden vinificering. Vinen er lagret 18 måneder på franske 228 liter barriques, hvoraf omkring halvdelen er nye.

Mercurey Vielles Vignes i årgang 2015 er bedre end 2016’eren, men det skyldes måske blot alderen. Den har fortsat en lidt mørkere side end de andre bourgogner, så både i glasset og i duften fornemmes den mørkere side.

Næsen er tæt, mørk med nærmest brombær og solbær. Samtidig er den animalske side også langt mere fremme og vinen nærmest skriger af kreatur og møg. Derudover er der røg, grønne blade og grene, nelliker, våde fade, kanel og peber.

Smagen er nu mere afbøjet, blød, kraftig og cremet. Igen er frugten lidt mørkere, tanninerne fint markante og der er egentlig godt med syre, som ligger lige under det cremede og bløde. Det fungerer faktisk rigtigt godt.

Forhandles af Kjær & Sommerfelt, hvor en flaske koster 299 kr.

Vinanmeldelse 5/7