2015 Domaine Bernollin, Rully Les Chênes, Bourgogne, Frankrig

2015 Domaine Bernollin, Rully Les Chênes, Bourgogne, FrankrigDe røde bourgogner smagte vi efter alder, så efter 2016’erne gik vi et år tilbage og startede med denne 2015 Rully Les Chênes under Domaine Bernollin brandet.

Druerne til vinen kommer fra marken Les Chênes, som egentlig er en hvidvinsmark, hvorfra Maison Albert Sounit har købt druer fra siden 2008. Imidlertid købte de selv marken på omkring 2 hektar i 2013 og nu indgår druerne fra marken i endnu flere vine i Domaine Bernolin porteføljen, hvoraf denne Rully Rouge Les Chênes således er én af vinene.

Med købet er Knud Kjellerup og kompagni i øvrigt eneejer af denne mark, således det dermed er en monopole mark. Jordbunden på den skrånende Les Chènes mark består næsten udelukkende af kalk, hvilket bidrager til en helt speciel frugt og elegante finesse.

Vinstokkene med Pinot Noir på les Chênes ligger omkring de 35 år, og takket være en kraftig beskæring er høstudbyttet holdt nede på omkring 40 hektoliter pr. hektar for at sikre en naturlig koncentration.

Druerne er håndplukkede og gennemgår en sortering med efterfølgende afstilkning ved ankomsten vingården. Vinifikationen starter med en nedkøling af druerne til omring 9-10 grader, hvor druerne gennemgår en koldmaceration i 5-7 dage, hvor de sarte frugtaromaer og farvepigmenter ekstraheres.

Herefter hæves temperaturen og den alkoholiske gæring varer omkring 7-9 dage. Efterfølgende macererer vinen sammen med drueskaller og druekød i 3-4 dage, inden vinen hældes på fade og lagrer i 12 måneder.

Ved lagringen af denne vin anvendes der både 228, 300 og 500 liter fade, for at balancere fadpræget i forhold til frugten i vinen og omkring 40% af fadene er nye egefade.

Og det er lidt af en charmetrold af en vin … næsen er helt anderledes end de to forrige vine. Det er langt mere feminint og parfumeret … nærmest med petroleum som drivkraft. Det er mineralske, æteriske olier, en blomstermark, kalk og meget lyse bær.

De lyse og specielle indtryk går igen i smagen, som virker meget helstøbt, feminin og florlet. Det er utroligt luftigt, meget lys som en blond pige, mineralsk og ja … bestemt en charmetrold, om end en lys, delikat og let-på-tå lokkende blondinetrold. Berusende dejlig.

Forhandles af Kjær & Sommerfelt, hvor en flaske koster 265 kr.

Vinanmeldelse 5,5/7