2015 Albert Sounit, Mercurey 1. Cru Clos de Montaigus, Bourgogne, Frankrig

2015 Albert Sounit, Mercurey 1. Cru Clos de Montaigus, Bourgogne, FrankrigOg selvfølgelig skulle vi så også smage Mercurey 1. Cru Clos de Montaigus i 2015 årgangen … og den var i min optik klart den bedste vin af de røde fra Maison Albert Sounit … hvis man altså lige fraregner den dyre Beaune 1. Cru Rousseau-Deslandes Hospice de Beaune.

Vi er med denne vin igen på den rigtige side af hjulsporet … 1. Cru marken Clos de Montaigus, vinstokkene på 45-50 år og vokser i stenet, leret jord. Klippeblokkene ligger lige under leret, hvilket er med til at give vinen en majestætisk rankhed og stil, men det tester vi jo lige om lidt.

Druerne er høstet i hånd og sorteret på sorteringsbord inden vinificering, som starter med en nedkøling af druerne til omring 9-10 grader, hvor druerne gennemgår en koldmaceration i 5-7 dage, hvorefter gæringen sker ved op til 30 grader omkring 2 uger.

Efterfølgende macererer vinen sammen med drueskaller og druekød i 3-4 dage, inden vinen hældes på fade og lagrer i 18 måneder på franske 228 liters barriques, hvoraf omkring halvdelen er nye. Derefter er vinen aftappet uden filtrering.

Duften er blød og let … pirrer i næsen. Frugten er knap så mørk som foregående vin, men der er også lidt kirsebær sammen med hindbær, ribs og en vis tæthed i frugten. Der er et lille touch af syrlighed i næsen samt et køligt udtryk … lidt fransk arrogance, som om vinen ved, at den er noget særligt.

Smagen er også bare blød og vinen nærmest letflydende og velafbalanceret. Det er pirrende spændstigt, lækkert og der er noget nærmest svævende over vinen, som nærmest smelter i munden. Her spyttede jeg sgu heller ikke. Det er monstergod vin.

Forhandles af Kjær & Sommerfelt, hvor en flaske koster 379 kr.

Vinanmeldelse 6/7