N.V. Nicola Di Sipio, Spumante Metodo Classico Brut, Abruzzo, Italien

N.V. Nicola Di Sipio, Spumante Metodo Classico Brut, Abruzzo, ItalienSmuk, sexet og elegant flaske Spumante Metodo Classico Brut fra Azienda Agricola Nicola Di Sipio, som jeg jo har skrevet om et par gange her på det sidste.

Italux har skam også mousserende vine, bl.a. denne Spumante, som jeg velvalgt selvfølgelig havde gemt til nytårsaften som en lille vinøs – men sexet – raket til at skyde det nye år i gang.

Azienda Agricola Nicola Di Sipio drives af den yndige Giulia Di Sipio, men alt det kan I læse om i mit tidligere indlæg om vinhuset. Det er i øvrigt den smukke vinmager, som I kan se på billedet ovenfor.

Denne Spumante Metodo Classico Brut fra Nicola Di Sipio er lavet på 60% Chardonnay og 40% Pinot Noir. Som navnet siger, så er den lavet efter Metodo Classico aka champagnemetoden med 2. gæring på flaske. Denne er lagret 36 måneder på flaske med bærmen indtil dégorgement, som er sket i foråret 2016.

Næsen er søde æbler, nedfaldsæbler, abrikos, fersken og i det hele taget ganske aromatisk. Der er toast, ristet franskbrød og en vis sødme og koncentration. Herligt.

I munden er boblerne utroligt blide, ja næsten forsvindende blide … der er blød syre, eksotiske frugter og lidt krydderier. De blide bobler giver vinen en perlende effekt og sammen med den blide syre en vis friskhed. Lidt af en charmetrold.

Forhandles af Italux, hvor en flaske koster 138 kr.

Vinanmeldelse 4,5/7